PRE DECENIJE I PO, ŠOKIRALI SU CRVENU ZVEZDU: Danas njihov golman ispisuje nove stranice klupske istorije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.04.2023

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proleća 2009. godine načinili su najeću senzaciju u istoriji kluba.

PRE DECENIJE I PO, ŠOKIRALI SU CRVENU ZVEZDU: Danas njihov golman ispisuje nove stranice klupske istorije!

Foto: FK Sevojno

Šestog dana meseca maja 2009. godine ekipa Sevojna je svoje ime upisala zlatnim slovima u anale srpskog fudbala plasmanom u finale nacionalnog kup takmičenja. U polufinalnom dvoboju golovina Vujovića i Kamberovića na stadionu "kraj Valjaonice" savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 2:1, da bi samo par meseci kasnije debitovali i na međunarodnoj sceni gde su u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope preskočili litvanski Kaunas, da bi u narednoj rundi pretrpeli dva poraza od francuskog Lila.

 

Danas se Sevojno takmiči u okviru Zone Zapadno-moravske, a jedan od njegovih članova ispisuje nove stranice klupske istorije.

Dugogodišnji golman ovog kluba Vladimir Krća, na utakmici protiv Lazarice iz Prilipaca (2:0) zabeležio je svoj 150. zvanični nastup u dresu kluba sa stadiona "kraj Valjaonice".

Krća je prošao sve kategorije užičke Slobode, a zabeležio je i nekoliko nastupa za seniorski tim sastava sa stadiona "Radomir Antić" dok je ovu ekipu predvodio Zoran Njeguš. Nakon užičkih "rosonera", branio je za Zlatibor Čajetinu, užičko Jedinstvo Puteve, GP Zlatibor i ljubovijsku Drinu.

Prvi put je u redove Sevojna stigao na proleće 2014. godine, ali je usled oštre konkurencije zabeležio svega dva nastupa. 

U naredne dve sezone bio je čuvar mreže Polimlja, knjaževačkog Timočanina i Zlatara. Vratio se u redove "Jarčeva" pred početak sezone 2016/17.

Foto: FK Sevojno

Vladimir Krća - upisao svoje ime u klupske anale

 

Pored golmanske karijere, odigrao je i tri utakmice na poziciji napadača, od čega dve po 90 minuta. U pitanju su gostovanje Polimlju (2016/17) i kup utakmica u Perućcu (2018/19), i jednu od samo pet minuta kada je, zbog povrede, u Osečini (2016/17) morao da zameni legendarnog Dragana Vranjevca, gorobiljskog Dani Alveša.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading