DERBI U BARANDI: Borba za „Primeru“ se nastavlja!

Autor:

Sport

06.04.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovde ne govorimo samo o derbi utakmici kola, već o derbiju prvenstva.

DERBI U BARANDI: Borba za „Primeru“ se nastavlja!

Foto: FK Radnički Baranda

U okviru 18. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) u Barandi se igra derbi prvenstva, ekipa Radničkog ugostiće drugoplasirani sastav Budućnosti iz Banatskog Brestovca

Republika

Ova dva tima od starta prvenstva vode bitku za prvo mesto. Budućnost je bila uspešnija i u derbiju 9. kola pobedila je Radnički sa velikih 5:1 na svom terenu. Tada je i nastala osetnija razlika, ali Vrane nisu odustajale. Sastav iz Banatskog Brestovca je uspeo da drži minimalnu prednost do 16. kola kad je usledio poraz u Jabuci, nakon čega je tim iz Barande zauzeo lidersku poziciju.

Uoči drugog derbija u sezoni, uloge su se zamenile te sada Radnički ima bod prednosti i može mirnije ući u utakmicu.

Radnički je gubio bodove u gostujućim utakmicama dok je teren u Barandi neosvojiva tvrđava koja nije kapitulirala od početka prvenstva. Ova činjenica sigurno uliva samopouzdanje domaćim igračima pred predstojeći duel, ali ne sme ni olako shvatiti goste iz Brestovca.

Ulog je velik, Radnički i Budućnost su toliko dobri bili tokom sezone da imaju zalihu bodova koja ih odvaja od pratioca na trećem mestu. Odlučivaće se samo ko će u viši rang direktno, a ko će se boriti preko baraža. Matematički gledano timu iz Barande odgovara i remi, dok gosti moraju da idu na pobedu.

Trener Radničkog, Žarko Grbović je za naš portal povodom predstojećeg meča izneo svoja očekivanja:

- Očekuje nas sigurno jedna dobra i takmičarska utakmica, pravi derbi i pozivnica za sve ljubitelje fudbala u ovom kraju. Radi se o dve kvalitetne ekipe koje su od samog početka prvenstva u vrhu. Mi smo svesni da nam ova utakmica mnogo znači, igramo na svom terenu i verujem u dobar rezultat, kao i to da ćemo i posle ovog kola ostati na vrhu tabele. Naš cilj se zna, želimo da budemo prvi i na svaku utakmicu idemo na pobedu, tako će biti i ovaj put. Poštujemo ekipu iz Brestovca, imaju odlične rezultate i pojedince, ali verujemo u sebe. U dobroj smo formi i siguran sam da ćemo odigrati pravu utakmicu.

FK Radnički (Baranda) - FK Budućnost (Banatski Brestovac)

Nedelja, 9. april od 16 časova

Teren Radničkog iz Barande

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading