SA CRNOGORSKOG PRIMORJA SE VIDI OPSTANAK: Gornjomilanovčani pripreme nastavili u Ulcinju - slede i kontrolne utakmice!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.01.2023

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brušenje forme za nastavak sezone nastavljaju u toplijim krajevima.

SA CRNOGORSKOG PRIMORJA SE VIDI OPSTANAK: Gornjomilanovčani pripreme nastavili u Ulcinju - slede i kontrolne utakmice!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Prva faza zimskih priprema je iza fudbalera gornjomilanovačkog Metalca. Ekspedicija tima iz grada podno Rudnika preselila se na crnogorsko primorje i do 10. februara boraviće u Ulcinju gde će klub obaviti najvažniju fazu priprema pred nastavak sezone u okviru Prve lige Srbije.

 

Put Crne Gore otputovalo je 27 fudbalera, a ono što je najvažnije jeste činjenica da stručni štab na raspolaganju ima sve fudbalere na koje će klub računati tokom nastavka sezone.

Povodom aktuelnih dešavanja u gornjomilanovačkom klubu, sportsko-tehnički direktor Ivan Vuksanović je izjavio:

– Na vreme smo popunili pozicije gde smo bili slabiji; radi se o levom krilnom napadaču, desnom beku, levom štoperu i ojačanju u veznom redu. Uz sve to, vrlo bitni igrači, Milinković, Furtula i Škorić su sasvim zdravi i oporavljeni. Na njih nismo mogli da računamo u punom kapacitetu tokom celog prethodnog dela prvenstva zbog povreda. Sada stručni štab raspolaže sa po dva igrača koji imaju različite, ali komplementarne karakteristike, za svaku poziciju. Apsolutno sam siguran da je ovaj sastav jedan od najjačih u ligi.

 

Treba napomeuti da će tokom boravka na crnogorskom primorju ekipa Metalca odigrati i četiri kontrolna susreta. Već u nedelju 29. januara odmeriće snage sa podgoričkim Komom, dva dana kasnije sledi duel protiv bijelopoljskog Jedinstva. Najteži meč odigraće 2. februara kada će se sastati sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok je susret sa OFK Petrovcem zakazan za 4. februar.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Raspored pripremnih mečeva

 

Nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije zakazan je za 25. februar, a u prvom prolećnom susretu Metalac će na svom stadionu u Gornjem Milanovcu dočekati šabačku Mačvu.

Kako je rukovodstvo kluba istaklo prilikom zimske prozivke, cilj predstojećeg proleća je plasman u plej-of fazu drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading