BRĐANIN STIGAO U STARE BANOVCE: Dete Čukaričkog uvodi "alase" u mirnu luku!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.01.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon nekadašnjeg izdanka novosadske Vojvodine, u Stare Banovce stigao je i polaznik fudbalske škole kluba sa Banovog brda.

BRĐANIN STIGAO U STARE BANOVCE: Dete Čukaričkog uvodi "alase" u mirnu luku!

Foto: FK Dunav Stari Banovci

Pred fudbalerima Dunava iz Starih Banovaca je polusezona tokom koje moraju da sačuvaju status člana južne grupe vojvođanskog fudbala.

 

Dugi niz godina unazad, starobanovački "alasi" bili su deo srpskoligaškog fudbala, ali su nakon sezone 2020/21 morali da se pomire sa povratkom u četvrti rang nacionalnog klupskog takmičenja. I pored činjenice da se očekivalo da će klub ekspresno da se vrati u viši rang, to se nije dogodilo, a tokom prethodne jeseni Dunav je ostvario svega tri trijumfa u 15 odigranih mečeva i samim tim nalazi se u donjem domu na tabeli i opstanak i dalje nije obezbeđen.

U cilju obezbeđivanja opstanka klub je već angažovao pojačanje u liku Miloša Stojakovića nekadašnjeg izdanka fudbalske škole novosadske Vojvodine, a novi član kluba iz Starih Banovaca postao je i dvadesetdvogodišnji Vanja Marković

Marković igra na poziciji krilnog napadača. Prošao je fudbalku školu beogradskog Čukaričkog, a nastupao je i za Teleoptik, beogradsku Lokomotivu i Donji Srem 2015 iz Pećinaca.

Foto: FK Dunav Stari Banovci

Igraće se ponovo srpskoligaški fudbal u Starim Banovcima

 

Treba napomenuti da će fudbaleri Dunava pripreme za nastavak sezone započeti 21. januara, a već sada je poznat i raspored pripremnih mečeva koje će odigrati ekipa trenera Trivkovića. "Alasi" će se 4. februara sastati sa ekipom Hajduka iz Beške, četiri dana kasnije protivnik je omladinski pogon Zvijezde 09 iz Bijeljine, a zatim slede susreti protiv Bečeja 1918 (11. februar), dobanovačke Budućnosti (15. februar), Železničara iz Inđije (18. februar), Srema iz Sremskih Mihaljevaca (22. februar) i Donjeg Srema 2015 (25. februar).

U prvom susretu nastavka šampionata Dunav gostuje u Šidu ekipi Radničkog. Prvi meč dve ekipe okončan je pobedom Dunava rezultatom 2:1, a treba napomenuti da ekipa iz Šida tookm prvog dela šampionata nije osetila slast pobede.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading