IMAMO SNAGE DA SAČUVAMO LIDERSKU POZICIJU: Trener crveno-belih nema dilemu - vraćamo se tamo gde nam je i mesto!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2022

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodna sezona bila je u najmanju ruku šokantna za sve pristalice kluba koji se nalazi u centru Severnobanatskog okruga.

IMAMO SNAGE DA SAČUVAMO LIDERSKU POZICIJU: Trener crveno-belih nema dilemu - vraćamo se tamo gde nam je i mesto!

Foto: OFK Kikinda

Fudbaleri OFK Kikinde u sezoni 2021/22 izgubili su status srpskoligaša i prethodne jeseni startovali su u nižem rangu takmičenja, Vojvođanskoj ligi "Istok". Rezultati u prvom delu šampionata bili su više nego korektni i u nastavak takmičenja kikindski crveno-beli ulaze sa liderske pozicije.

 

Trener Jevto Jarčević ističe u kakvoj situaciji se klub našao prethodnog leta nakon ispadanja u niži rang takmičenja:

– Igrači koji su i u Srpskoj ligi pokazali radnu etiku, karakter, lojalnost i motiv za velika dostignuća, ostali su u OFK Kikindi. Nismo paničili u prelaznom roku, bili smo racionalni i strpljivi, a kad je tako uvek očekujete rezultate, pa nas je poraz u prvom kolu, od Crvene zvezde u Ruskom Selu baš pogodio. Tri dana na treninzima niko od igrača reč nije progovorio i to je bio znak da smo dobro složili ekipu. Nesretni poraz na startu mobilisao nas je i onda je u gradskom derbiju na Vašarištu protiv ŽAK-a bila za nas prekretnica. Pobedili smo u nadoknadi, a potom započeli seriju odličnih partija.

Klub se trenutno nalazi na liderskoj poziciji. U nastavak šampionata ulazi sa najbolj startne pozicije i svi se nadaju da će se nekadašnji član elitnog ranga SR Jugoslavije, već naredne jeseni naći u trećem stepenu srpskog fudbalskog klupskog takmičenja:

– Dok je pauza radimo i dalje interne analize, a igrači imaju aktivni odmor i raduje me ta vrsta posvećenosti. Prozivku sam zakazao za 25. januar, imamo u planu šest kontrolnih utakmica, a prva će biti 8. februara. Usput, trudimo se i da dovedemo pojačanja, ali neće ih biti mnogo. Bez sumnje neki igrači koji su već u klubu i imaju zavidan kvalitet, moraju podignuti tokom predstojećih zimskih priprema nivo fizičke spreme, pa će onda i oni predstavljati pojačanja za proleće - istakao je Jarčević za "Sportski Žurnal".

Foto: OFK Kikinda

Dom fudbalera OFK Kikinde

 

Za kraj Jevto Jarčević ne krije lične, ali i klupske ambicije:

- Meni je najvažnije, i pored činjenice da smo bez pritiska uprave u pogledu brzog povratka u Srpsku ligu, što sam uveren da ova ekipa OFK Kikinde ima snagu da sačuva lidersku poziciju i prva prođe kroz cilj - zaključio je strateg kikindskog fudbalskog kolektiva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading