PLAN JE UTANAČEN: Nekadašnja vedeta Partizana, glavna uzdanica Omladinca!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2022

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike nade u Novim Banovcima polažu u nekadašnju igračku vedetu Partizana.

PLAN JE UTANAČEN: Nekadašnja vedeta Partizana, glavna uzdanica Omladinca!

Foto: FK Omladinac Novi Banovci

Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca prvi deo šampionata u okviru Srpske lige Vojvodina okončali su na sredini tabele. Zeleno-beli su ostvarili skor od šest pobeda, pet remija i četiri poraza i tokom predstojećeg proleća pokušaće da nadoknade bodovni zaostatak za liderom šampionata.

 

Prethodne jeseni, u okviru vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana, ekipa somborskog Radničkog 1912 pružila je najviše. Somborci zajedno sa ekipom Tekstilca iz Odžala zimuju na vrhu tabele sa ukupno 30 osvojnih bodova, a u Novim Banovcima se nadaju da bodovni zaostatak nije i nedostižan.

Jedan od onih u koga rukovodstvo Omladinca polaže najviše nade jeste nekadašnji istaknuti fudbaler beogradskog Partizana Nikola Drinčić koji je u drugoj polovini jesenjeg dela sezone preuzeo ekipu i pokazao da zeleno-beli imaju potencijala za veća ostvarenja. 

U pauzi između dva dela takmičenja ekipa Omladinca je ostala bez petorice prvotimaca. Zeleno-beli dres neće nositi štoperi Miloš Simonović i Predrag Popadić, vezni fudbaler Srećko Milivojević, kao i krilni napadač Nebojša Ivančević, kao i Marka Milenkovića čiji odlazak se smatra i najvećim gubitkom. 

I dok sportski sektor kluba ubrzano radi na realizaciji transfera budućih pojačanja, trener Drinčić je sa svojim stručnim štabom napravio plan priprema. Ekipa će se okupiti 10. januara, a već sada je poznat i raspored pripremnih susreta u kojima će Omladinac brusiti formu za start šampionata.

Prvu pripremu zeleno-beli će imati 4. februara kada će na terenu Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi odigrati meč sa GFK Slovenom iz Rume. Četiri dana kasnije u Pančevu će se sastati sa ekipom OFK Vršca, a već 11. februara sledi gostovanje na Novom Beogradu, ekipi Brodarca.

Foto: FK Omladinac Novi Banovci

Raspored prijateljskih mečeva

 

Na Carevoj ćupriji Omladinac će gostovati BASK-u 15. februara, a zatim slede nova dva duela u "Kući fudbala", protiv Slobode iz Donjeg Tovarnika (18.02.) i Radničkog iz Nove Pazove (22.02.).

Poslednji pripremni susret pred nastavak šampionata ekipa Nikole Drinčića odigraće 25. februara kada će u Šajkašu gostovati ekipi Borca.

Da podsetimo, u prvom prolećnom kolu Omladinac gostuje u Bečeju ekipi Bečeja 1918. Prvi ovosezonski meč dve ekipe u Novim Banovcima fudbaleri Bečeja 1918 rešili su u svoju korist rezultatom 1:0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading