JESENJI PRVAK: U Natalincima se opet igra liderski fudbal!

Autor:

Sport

22.12.2022

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 10 godina Šumadinac se takmičio u zonskom rangu. Na kraju ove takmičarske godine možda se vrate u viši rang.

JESENJI PRVAK: U Natalincima se opet igra liderski fudbal!

Foto: FK Šumadinac Natalinci

U Natalincima se opet igra dobar fudbal.

Republika

Šumadinac se u sezoni 2013/2014 takmičio u tadašnjoj Zoni Dunav, posle ispadanja, odmah sledeće godine je ispao i u Međuopštinski rang. Od 2017. godine pa sve do danas redovan je učesnik Šumadijske okružne lige, a da li će to biti i na kraju sezone ostaje nam da vidimo.

Na zimsku pauzu otišli su sa titulom jesenjeg prvaka. Učinak 13-1-1 i 40 bodova bili su dovoljni za taj poduhvat. Devet bodova više u odnosu na prvog pratioca je svakako dobra zaleđina pred prolećne bitke. Predsednik kluba Đorđe Mitrović sa nama je porazgovarao o prošloj, ali i i planovima za tekuću sezonu.

Prošle sezone ste igrali najbolji fudbal ne samo u Šumadijskom okrugu nego i šire, ali ste ostali u istom rangu.

- Imali smo 27 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog, samo jedan poraz i tri nerešena rezultata za celu sezonu, ali zbog finansija nismo otišli u Zonu Podunavsko-šumadijsku. 

Igrači su samim osvajanjem prvog mesta zapaženi od drugih klubova, ne odlazak u viši rang im je bio znak drugima da ih zovu.

- Klub su tada napustila 8-9 bitna igrača. U toku letnje pauze smo i kasnili sa početkom priprema. Ojačali smo igrački kadar sa 4-5 nova lica i krenuli sve iz početka.

 

Pred početak sezone bilo je priče da ćete teško ponoviti uspeh, pa i da će biti borbe za opstanak.

- Tako je, proglašeni smo od mnogih "poznavaoca" u našem okrugu da će situacija biti teška, ali se naši momci sa tim izgleda nisu složili.

Bilo je i pehova u toku prvog dela sezone?

- Od 9. kola ostajemo bez dva bitna igrača. Bili smo lišeni usluga kapitena Živkovića koji je u tom momentu bio prvi strelac lige. Unazad nekoliko godina je naš najbolji igrač, a i u ligi se visoko kotira. Đokić je takođe zbog povrede morao da pauzira.

 

Sva pojačanja su već sada dokazala da vrede.

- Odličan potez je bio dovođenje Radojevića, Petrovića, Dugića, Stevanovića, Stankovića i Karaklića. Oni su pored svoj kvaliteta doneli i dodatnu energiju koja je trebala ekipi.

Trener-igrač je popularno za neke timove koji nisu na velikom nivou organizacije, ali to kod Vas nije slučaj, čak i odlično funkcioniše?

- Tim je ponovo vodio Tufegdžić koji i igra, njegov pomoćnik za vreme utakmica je Prokić koji se nalazi na klupi.

 

U Natalincima se radi na infrastrukturi, ali i na igračkom kadru.

- U toku jeseni smo kompletno renovirali zgradu svlačionica i podigli sve na viši nivo. Trenutno se ekipa nalazi na odmoru do kraja janura. U planu je dovođenje 2-3 mlada igrača.

Ekipa Šumadinca ušla je u 110. godinu postajanja. Datum sonivanja je 10.9.1913 i povodom tog jubileja se takođe pripremaju aktivnosti u klubu.

Sastav iz Natalinca prolećno deo prvenstva otvara na gostovanju ekipi Vinče. U prvom duelu ove sezone rezultat je bio 7:0 u korist Šumadinca.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading