OVA FAMILIJA HODA ČETVORONOŠKE! Hrane se kao medvedi, a naučnike je zapanjilo što NE MOGU da čine jednu stvar

Autor: ILIJA ĐUKIĆ

Razonoda

30.08.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca se od rođenja usmeravaju na život polu-medveda pa i kad odrastu imaju sve njihove, a ne odlike čoveka

OVA FAMILIJA HODA ČETVORONOŠKE! Hrane se kao medvedi, a naučnike je zapanjilo što NE MOGU da čine jednu stvar

Foto: Youtube.com/60 minutes Australia

Bizaran slučaj iz Turske šokirao je ceo svet. U srcu Turske postoji familija Ulas koja decenijama unazad oponaša medvede i majmune.

Većina članova familije, dakle ne svi, 24 sata dnevno žive, hrane se i spavaju kao medvedi izazivajući svakodnevno naučnike širom sveta da se pitaju šta se ovde dogodilo sa evolucijom.

Familija Ulas prvi put došla je u žižu javnosti 2006. godine u dokumentarcu Bi-Bi-Sija “Familija koja hoda četvoronoške”.

Od tada ne prestaje globalno interesovanje za Ulasove koji nisu svi, uslovno rečeno, hendikepirani u telima ljudi.

Namerno se upotrebljava termin “hendikepirani” jer se odmah mora naglasiti da se ne radi u familiji ni o kakvom hiru njenih članova, odnosno načinu privlačenja pažnje.

Skeleti tih članova nekoliko decenija idu u kontru evoluciji vraćajući ih u potpunosti u fazu razvitka kada je telo bilo negde između ljudskog i od majmuna.

Profesor Nikolas Hemfri iz Univerziteta u Londonu utvrdio je da je 18 članova familije, mahom dece, rođeno sa deformitetom. Što je još čudnije, i kad su odrasli, nikad nisu videli ljude. Samim tim ni “normalan” hod čoveka.

- Ni u najluđim snovima nisam mogao da pretpostavim da će moderan čovek da se vrati na nivo životinjskih vrsta. Ono što čoveka razlikuje od ostalih bića je što hoda na dve noge i drži uspravljenu glavu. Naravno, tu su jezik, običaji i ponašanje. Ulas familija pobija neke važeće teorije evolucije. S druge strane, ne treba ih stigmatizovati ili ignorisati njihovo postojanje. Naročito što nisu svi članovi familije na istom, pređašnjem stadijumu evolucije - kaže Hemfri.

On dodaje da je posebno interesantan podatak kako familija Ulas koristi ruke.

- Tu nisu ni nalik na majmune, više na medvede. Naročito kad se penju na drveće. Podatak koji me je uznemirio je što su članovi familije koji imaju normalno ljudsko ponašanje nisu hrabrili decu do uzrasta od devet meseci da se usprave. A mogli su. Već su ih pustili da hodaju četvoronoške u detinjstvu - rekao je Hemfri.

Prema poslednjim podacima iz Turske, mlađi članovi Ulas familije ipak imaju neku pomoć fizioterapeuta i psihijatra. Okolina pokušava da ih integriše, pomažući im da se ipak u nekom momentu usprave na dve noge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading