“ČESTITAMO, OSVOJILI STE DOBITAK”: Ukoliko čujete ili dobijete ovakvu poruku na telefonu, ODMAH ISKLJUČITE UREĐAJ, evo i zašto!

Autor:

Razonoda

08.09.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemojte da se pitate šta se dešava dok sa druge strane žice slušate kako ste baš vi danas srećna osoba. Potrebno je da uradite samo jedno

“ČESTITAMO, OSVOJILI STE DOBITAK”: Ukoliko čujete ili dobijete ovakvu poruku na telefonu, ODMAH ISKLJUČITE UREĐAJ, evo i zašto!

Foto: pixabay.com

Ukoliko na telefonu čujete nepoznat glas koji vas po uspostavljanju veze obaveštava da ste nešto osvojili, odmah prekinite poziv.

Štaviše, isključite telefon na minut. Isto učinite ako dobijete SMS poruku sa “pobedničkim” sadržajem a da ni u kakvoj igri prethodno niste učestvovali.

Širom Balkana poslednjih meseci u toku je trend prevara građana putem telefona. Oni se u pozivu ili poruci obaveštavaju da su ostvarili dobit na tržištu kriptovaluta.

Potom prevarant moli sagovornika da instalira na svom telefonu aplikaciju preko koje će joj biti isplaćen dobitak.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Pravi razlog zašto to traži od žrtve je da bi preko udaljenog računara pristupio njenom internet bankarstvu i s računa joj skinuo sav novac.

Taj trend trenutno je najzastupljeniji u Hrvatskoj, mada je bilo sličnih slučajeva u Crnoj Gori i Sloveniji.

Policije širom regiona stoga upozoravaju građane da ne nasedaju na ovakve “pare s neba” jer ih nema i na kraju će jedino oni biti ti koji će zapravo ostati bez novca.

Pazite kome dajete i gde unosite podatke s vaše kartice!

Jedini podatak koji osoba koja želi da vam uplati novac može opravdano da vam traži su vaše ime i prezime i IBAN/broj računa. I ništa više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading