“GROZNO, UKINITE ODMAH OVO!”: Instagram uveo promenu! Očekivali se aplauzi korisnika, a njima se SMUČILO SVE

Autor:

Razonoda

16.08.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred korisnicima aplikacije sada je nov način lajkovanja postova. Srce se pojavljuje nasred ekrana i kao da posle lajka ne želi da ode sa njega. Korisnike to jako iritira, pa negativni komentari pljušte iz dana u dan

“GROZNO, UKINITE ODMAH OVO!”: Instagram uveo promenu! Očekivali se aplauzi korisnika, a njima se SMUČILO SVE

Foto: Foto; Shutterstock

Iz meseca u mesec vodeće aplikacije na društvenim mrežama utrkuju se u tome ko će šta, kad i kako da lansira i ponudi korisnicima u nadi da će ih impresionirati.

Fejsbuk je sada Meta, Tviter je X, a Instagram? Instagram je i dalje onaj stari, ali ako je suditi po broju promena na mesečnom nivou, sve manje liči na ono kako je izgledao pre samo nekoliko meseci.

Poslednja u nizu promena na Instagramu tiče se lajkovanja. Sada kada lajkujete nečiju objavu, pojavljuje vam se veliko ružičasto srce koje leti preko ekrana.

Samo srce nije toliko problem, koliko činjenica da ovakvo lajkovanje pomalo koči skrolovanje bez koga niko od nas više ne posećuje mreže. Skrolovanje je sada sporije a srce upadljivo, pa su korisnici više nego razočarani, prenosi Index.hr.

“Ovo je sr**e!”, “Odmah ukinite ovu glupost!”, “Nisam impresioniran, naprotiv”, “Zašto ne mogu da se sad otresem ovih lajkova? Neću više ništa ni da lajkujem”, “Kako, ljudi, da isključim ovo?”, samo su neki od hiljada komentara na društvenim mrežama koji pokazuju da je novitet čist promašaj.

 

 

Na svu sreću, postoji opcija kako da ukinete ovakav način lajkovanja. Jednostavno isključite automatsko ažuriranje u postavkama, ako vam se aplikacija nije već sama ažurirala.

Kad smo već kod Instagrama, u toku je priprema za možda najveću promenu u 2023. godini. Meta svakodnevno testira AI Chatbot za Instagram, odnosno veštačku inteligenciju koja bi trebalo da od naredne godine bude spremna da ćaska s vama.

Veštačka inteligencija trebalo bi da ubuduće na Instagramu odgovara na vaša pitanja, da daje savete i pomaže korisnicima Instagrama u pisanju poruka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading