SAGOREVAČ MASTI IDEALAN ZA POČETAK DANA: Napitak se uzima samo šest puta i rezultati su odmah vidljivi

Autor: N.J.

Lifestyle

20.04.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj napitak ključan je za gubljenje kilograma i masnih naslaga.

SAGOREVAČ MASTI IDEALAN ZA POČETAK DANA: Napitak se uzima samo šest puta i rezultati su odmah vidljivi

Foto: Shutterstock

Ako ciljate na neki određeni broj kilograma koji je za vas idealan, osim vežbanja i ishrane, možete i uvesti neki napitke koji vam mogu pomoći. Sok od limuna dobar je za detoksikaciju, u kombinaciji sa peršunom može učiniti čuda za vas.

Peršun ima malo kalorija, sadrži vitamine A, B, C i K, kao i minerale poput gvožđa i kalijuma. Takođe deluje kao prirodni diuretik koji može pomoći u izbacivanju toksina i viška tečnosti. Drugi važan faktor kod kog peršun pomaže je održavanje ravnoteže šećera u krvi, a sadržaj klorofila dobar je za mršavljenje. Pored toga, sadrži enzime koji poboljšavaju probavu i igraju ulogu u mršavljenju. Inače, peršun ima više vitamina C nego limun. Takođe, peršun se preporučuje posebno muškarcima ako imaju problema sa prostatom. Kada je reč o ženama, seme peršuna koristi se za bolne menstruacije.

Foto: pixabay.com

Sitno seckan svež peršun

Limunov sok bogat je vitaminom C, a zbog kalijuma jača imuni sistem. Limun prosečne veličine ima samo 17 kalorija. Podstiče hidrataciju tela, pomaže probavi i održavanju PH vrednosti tela. Pre nego što ga iscedite, "mesite" ga dlanom kako bi izašlo što više soka.

Foto: shutterstock

Devojka pije vodu sa limunom

Kako napraviti napitak od limuna i peršuna:

Uzmite vezicu naseckanog peršuna i iscedite sok od limuna. Stavite u blender i dodajte šoljicu vode. Uzmite ga svežeg i na prazan želudac za najbolje rezultate, piše "Hindustan Times". Pije se oko šest dana uzastopno samo ujutru, pa se onda pravi pauza 10 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading