OVO JE SPAS ZA KOLENA: Obloga od limuna i ulja oslobodiće vas bola i otoka

Autor: N.J.

Lifestyle

08.04.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višak kilograma, starost, reuma sve to može biti uzrok bola u kolenu.

OVO JE SPAS ZA KOLENA: Obloga od limuna i ulja oslobodiće vas bola i otoka

Foto: pexels.com

Bolove u kolenima možete ublažiti i na prirodan način. U poslednje vreme česte su promene temperatura zbog čega telo reaguje, zato se takođe mogu javiti i bolovi u kolenima. Pored toga javljaju se i kao iznenadna povreda, ali imaju i druge uzroke. Osim terapije koju vam je lekar prepisao, možete dodati i jednu prirodnu koja vam neće škoditi, a to je prirodni recept od ulja susama i limuna. 

Priprema i korišćenje:

Limunska kiselina će razgraditi kristale mokraćne kiseline koji se skupljaju u zglobovima. Limun isecite na manje komade, stavite na gazu i zavežite. Onda ga potopite u ulje susama i stavite na bolno koleno pa držite tako 10 minuta. Tako radite dva puta dnevno, a bol i otok će se smanjiti, prenosi “Receptoor”. 

Foto: Photo by Mariah Hewines on Unsplash

Priprema napitka od limuna

Uzroci bolova u kolenima:

Inače, prvo je važno razgraničiti da bolovi u kolenima mogu poticati iz samog zgloba, ili i iz okolnih tetiva, sluznih kesica ili mišića. Kod nekih bol je izražena samo dok hodaju, a kod drugih može biti i prilikom mirovanja. Kada se bol javlja dok mirujete to je ozbiljniji simptom i morate se javiti lekaru.

Uzroci bola mogu biti akutni i hornični. Prvi označava neku povredu koja se dogodila i izazvana je određenim naprezanjem. Hroničan uzrok je rezultat habanja zgloba kolena ili infekcije. Bol se tek razvija i kako vreme prolazi tako se i širi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading