UBACITE ŠEĆER U VEŠ MAŠINU I DESIĆE SE ČUDO: Tri kašike su dovoljne, a efekat će vas oboriti sa nogu!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.12.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utiče na lepši izgled odeće.

UBACITE ŠEĆER U VEŠ MAŠINU I DESIĆE SE ČUDO:  Tri kašike su dovoljne, a efekat će vas oboriti sa nogu!

Foto: shutterstock

Verovatno razmišljate šta bi mogao šećer da uradi ako se nalazi u vešu. Izgleda da ipak ovaj kuhinjski proizvod ima svoje mesto u kupatilu, a može mnogo da pomogne. Evo kako funkcioniše i zašto bi trebalo šećer ubaciti u mašinu.

Prvo, ako ubacite šećer u veš mašinu smatra se da će tkanina da izgleda novije, a odeća će biti mekša, ali i mnogo lepša. Stalno pišemo o trikovima koji mogu da vam olakšaju svakodnevnicu, te verujemo da je i ovaj vredan truda kao i da bi trebalo da ga probate.

Šećer uvek povezujemo sa kalorijama, ali ovde njegova namena potpuno je drugačija. Evo o čemu se radi i kako bi trebalo da ga iskoristite, a da vam konačno šećer bude saveznik.  Kao što smo napomenuli deluje kao osvezivač boje. Korak je jednostavan. Trebalo bi da umočite garderobu u šećernu vodu i da ostavite tako nekoliko sati.

Nakon što je prošlo određeno vreme, veš perete kao i do sada (normalno). Ovo bi trebalo da spreči veš da gubi boju i da mu vrati svežinu. Takođe, ako imate mnogo obaveza i ne možete da čekate da veš bude potopljen u šećernu vodu, onda možete dodati i direktno u veš mašinu. Tri kašike šećera stavite u deo gde sipate deterdžent ili možete staviti i direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odeća će biti kao nova. 

Foto: Photo by Dan Gold on Unsplash

Žena nosi tri džempera različitih boja u rukama

Najmoćniji priprodni gel za pranje veša

Ako želite da napravite prirodni gel za pranje šarenog veša, možete to učiniti krajnje jednostavno. Potrebno vam je 50 grama izrendanog sapuna protiv fleka, litar i po ključale vode i dve kašike sode bikarobne. Sapun izrendajte i prelijte ključalom vodom.

Kada se smesa prohladi dodajte dve kašike sode bikarobne. Mešajte par puta. Nakon par sati kada se smesa potpuno ohladila, prespite u neku veću posudu. Trik je da kada želite da operete veš ovom smesom, ne napunite mašinu do kraja vešom. Takođe, gel dodajte direktno u bubanj. Zanimljivo je da gel dobro pere i ne peni, objasnila je "Mama za pet" na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading