ČESTO GA PIJEMO KADA SMO NA DIJETI, A SADRŽI ŠEĆERA KAO TRI VELIKE KROFNE: Tvoje omiljeno piće opasno goji!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogrešimo, a da ni ne znamo.

ČESTO GA PIJEMO KADA SMO NA DIJETI, A SADRŽI ŠEĆERA KAO TRI VELIKE KROFNE: Tvoje omiljeno piće opasno goji!

Foto: shutterstock.com

Žena s kafom

Kada mislimo da radimo najbolje za svoje zdravlje i sebe, desi da baš omašimo. Verovatno se i vama dogodilo da unosite namirnice za koje smatrate da su zdrave, a onda se ispostavi da i nije baš tako. Rezultat je - kilogrami se gomilaju, a niste previše pozitivno doprineli vašem zdravstvenom stanju.

Ishrana je trenutno tema broj jedan, svi svakodnevno govore o značaju i promeni iste. Ali kada baš i iz želje da učinimo nešto dobro za sebe, pravimo grešku, znači da se nismo dobri informisali. Pre početka bilo kakve radikalne promene u vezi sa ishranom, najbolje je razgovarati sa nutricionistom, kako biste imali program ishrane koji neće isključivati nijednu neophodnu namirnicu na putu ka zdravoj kilaži.

Izbegavate slatkiše, ne jedete čokolade, testo iz pekare, testininu, ali popijete đus?

Sok od pomorandže je poznat po velikoj količini vitamina C, ali osim toga, ovaj sok sadrži kalijum i folnu kiselinu. Opšta preporuka nutricionista uvek je bila da bi vitamine trebalo unositi putem hrane. Takođe, đus ima mnogo više nutrijenata od većine drugih sokova.

Foto: pixabay.com

Sok od pomorandže

Pomorandža i kalorije

Ako želite da smršate, ne preporučuje se često konzumiranje soka jer ima dosta kalorija. To ne znači da bi trebalo potpuno da ga izbacite iz upotrebe, već samo da ga ograničite.  U 100 grama pomorandži ima 47 kCal. Ukupan broj ugljenih hidrata u 100 grama pomorandže je 11,8 grama, ima i 2,4 grama vlakana.

Ceđeni sok

Ako cedite voće iz njih se izbacuju vlakna, a ostaje šećer. Tako unosite mnogo više voća, a samim tim i šećera, nego kada biste uzeli da jedete samo voće. Količina đusa od oko 340 ml ima 33 grama šećera, što je otprilike ista količina kao što sadrže tri veće krofne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading