SESTRE KARDAŠIJAN ISKORISTILE LEK DA BI SMRŠALE? Lekari šokirani- ovo je postao trend, a posledice mogu biti STRAŠNE!

Autor: N.J.

Zabava

14.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozempic je lek na recept koji koriste oni koji imaju dijabetes tip 2.

SESTRE KARDAŠIJAN ISKORISTILE LEK DA BI SMRŠALE? Lekari šokirani- ovo je postao trend, a posledice mogu biti STRAŠNE!

Foto: Tanjug/AP

Lekovi za dijabetes poslednjih godina su postali popularni kao dodaci ishrani za mršavljenje. Priča se da Ozempik stoji iza nedavnog gubitka kilograma Kim i Kloi Kardašijan - uprkos tome što nijedna od sestara to nije spomenula, piše "Miror".

Međutim, lek je nedavno u centru pažnje nakon tvrdnji da može pomoći osobi da izgubi značajnu kilažu - čak i ako nije dijabetičar.

Postalo je još više poznato nakon što je komičarka Heder Mekdonald rekla da je to tajna nedavnog drastičnog gubitka težine Kim i Kloi Kardašijan - iako sestre nikada o tome nisu govorile.

Foto: Tanjug/AP

Kloi Kardašijan

Trend je oštro osuđen od strane medicinskih stručnjaka zbog ozbiljnih nuspojava leka, ali i zato što uzrokuje nestašicu za ljude kojima je stvarno potreban kao pomoć u dijabetičkom stanju. Lek za preddijabetes semaglutid prodaje se pod markom Ozempik.

Lek je kao tečni rastvor i ubrizgava se u stražnjicu ili stomak osobe pomoću napunjenih i jednokratnih olovaka. Sada se priča da je postao popularna roba među slavnim osobama i onima koji žele brzo izgubiti kilograme - što je dovelo do trenda na  TikTok- u u kojem korisnici raspravljaju o tome kako su koristili Ozempik.

Kako lek deluje na dijabetičare tip 2


Ozempik pomaže tako što:

Kontroliše količinu insulina koju telo proizvodi nakon obroka, tako da nivo šećera u krvi osobe ne postane previsok. Usporava kretanje hrane kroz želudac kako bi se sprečio skok nivoa šećera u krvi. Smanjuje količinu šećera koja se oslobađa u krvotok. Takođe se kaže da lek pomaže u obuzdavanju apetita.

Foto: youtube.com/printscreen

Kim Kardašijan u haljini na crvenom tepihu

Ozbiljne nuspojave


Blage nuspojave Ozempica uključuju zatvor, proliv, bol u stomaku ili povraćanje.

Prema Upravi za hranu i lekove (FDA), uzimanje leka kada nemate dijabetes može dovesti do brojnih ozbiljnih zdravstvenih ishoda.


Savezna agencija dalje upozorava na "upalu gušterače, probleme sa žučnom kesom, nizak nivo šećera u krvi, akutnu povredu bubrega, oštećenje mrežnjače oka, ubrzan rad srca i suicidalno ponašanje ili razmišljanje".

Druge ozbiljne nuspojave uključuju:

Mučnina
pankreatitis
Rizik od tumora štitne ili raka štitne
Dijabetička retinopatija (oštećenje očiju uzrokovano dijabetesom)
Hipoglikemija (nizak šećer u krvi)
Bolest žučne kese
Alergijska reakcija


Zbog popularnosti leka za mršavljenje u poslednje vrijeme, došlo je do nestašice za ljude koji ga koriste kao lek za preddijabetes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading