VMA DIJETA: Ovako pacijenti skidaju do 15 kilograma za dve nedelje!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.10.2022

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praktikovanjem VMA dijete može se izgubiti sedam do 15 kilograma.

VMA DIJETA: Ovako pacijenti skidaju do 15 kilograma za dve nedelje!

Foto: Shutterstock

VMA ili medicinska dijeta olakšava gubitak kilograma. Praktikuje se u trajanju od 15 dana i ima strog jelovnik koju ljudi moraju da ispoštuju kako bi skinuli kilažu pred neku intervenciju. Pre početka bilo kakve dijete, a pogotovo ovako rigorozne, morate se konsultovati sa lekarom.

Kada se drži ova dijeta?

Zapravo, kao i bilo koja druga dijeta može se držati bilo kada u toku godine, ali postoji jedan period koji je bolji za početak ovakve dijete, a to je kraj zime - početak proleća. Razlog je što se tokom zime manje krećemo, a više jedemo jer je to period praznika.

Foto: pixabay.com

Dijeta - povrće

Pravila koja morate poštovati

Ovo je ciklična dijeta, to znači da se sprovodi iz tri kruga koja traju po pet dana. Kada prođu ta tri kruga, pravi se obavezna pauza dve nedelje.

Svaki dan ćete imati tri obroka: doručak, ručak i večeru.

Između obroka morate imati pauzu 4 - 5 sati. Zašto? Ako je pauza manja, mišići želuca imaju problem jer ne izbacuju staru hranu, dok se ne svari nova hrana.

Šta se jede?

Zabranjeno je jesti voće, krompir, šećere, testenine i proizvode od žitarica, a potpuno se iz ishrane se potpuno izbacuje šećer kao i veštački zaslađivači. Zabranjeni su i alkohol i cigarete, a preporučuje se pojačana konzumacija vode, najmanje 8 čaša dnevno. Smete umereno jesti jaja, meso, zelenu salatu, ribu i piti kafu ili čaj.

Foto: Photo by Anna Kapustina from Pexels

Riba

Primer jednog dana VMA dijete

Doručak: pomorandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja.
Ručak: kuvano jaje, 2 kašike kisele pavlake, kiselog mleka ili jogurta, 1 dvopek, 1 pomorandža.
Večera: 1 do 2 dvopeka, 2 kuvana jajeta, 1 paradajz i 1 krastavac.

Mana 

Nedostatak ovakvog načina ishrane je zabranjen unos voća, ali oni koji boluju od dijabetesa mogu na ovaj način kontrolisati svoju ishranu.

Foto: Shutterstock

Voće

 

Zašto se zove VMA dijeta?

Iako se Vojnomedicinska akademija ogradila od ove dijete, ona nosi ovakav naziv prema verovanju da su je smislili stručnjaci sa te akademije. Kada je malo bolje pogledate, videćete da je ovo samo niskokalorična ishrana koja za cilj ima mrašvljenje pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading