TRI NAČINA DA SE NE UGOJITE NA JESEN I ZIMU: Ispratite ovo i nećete imati problema sa viškom kilograma!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazite na kilažu bez dijete i vežbanja!

TRI NAČINA DA SE NE UGOJITE NA JESEN I ZIMU: Ispratite ovo i nećete imati problema sa viškom kilograma!

Foto: Shutterstock

Ova tri trika trebalo bi da vam pomognu da izbegnete gojenje tokom jeseni i zime. Poznato je da se zimi malo jače hranimo, a fizička aktivnost nam je smanjena. Brzi i jednostavni trikovi mogu da nam pomognu da izbegnemo gojenje tokom zimskih dana, a nijedan od njih ne zahteva stroge dijete i neprestano vežbanje.

Šetajte kad god možete. Ne znači da biste trebalo da izbacite sve što volite da jedete, ali to morate izbalansirati sa organizovanim aktivnostima.

Unosite dovoljno vode

Pijte mnogo vode za lepšu kožu i bolje opšte zdravlje - pričaju oduvek apsolutno svi. Tačno je da voda ima svoje prednosti, a neke od najvažnijih su da poboljšava varenje. Kao i, što je logično, sprečava organizam da dehidrira. Ako povraćate, imate dijereju, važno da je unosite više vode da biste izbegli dehidrataciju. A za one koji brinu o kilaži, voda može da "napuni" stomak pa da se osećamo kao da nismo gladni.

Republika

Foto: Shutterstock

Devojka pije čašu vode

Kuvanje

Jedite proteine. Hladno vreme utiče na manjak aktivnosti i uglavnom nas mrzi da prošetamo što znači da imamo potencijalno više vremena za kuhinju. Umesto da spremate slatkiše i tešku hranu, skoncentrišite se na proteine i na lagane kuvane čorbice. Proteini su molekuli bez kojih organizam ne bi mogao da funkcioniše na pravi način, a proteini u ishrani su u namirnicama kao što su: meso, riba, pasulj, mahunarke, jaja, mlečni proizvodi, orašati plodovi...

Više masti

Unosite više, ali zdravih masti! To znači da bi u vašu ishranu trebalo da uvrstite i avokado, tofu, masilne, sir, bundevino seme, kokos, čija seme... Masti su zapravo osnovni izvor energije u telu. Pak, ako govorimo o zdravoj ishrani, postoje dve namirnice koje "obaraju" holesterol bez mnogo muke, o čemu je reč pročitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading