DANAS OSMACIMA KREĆU PRIJAVE ZA TREĆI TEST NA ZAVRŠNOM ISPITU: Rok je do 30. decembra

Autor:

Vesti

01.12.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Učenici koji završavaju osmi razred od danas mogu da prijave jedan od pet ponuđenih predmeta koji će polagati na trećem testu u okviru završnog ispita, prijave traju do 30. decembra.

DANAS OSMACIMA KREĆU PRIJAVE ZA TREĆI TEST NA ZAVRŠNOM ISPITU: Rok je do 30. decembra

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

- Prijave se vrše u školama ili putem portala Moja srednja škola - rekao je pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić.

- Trenutno u bazi imamo nešto više od 66.400 učenika i oko 60.200 roditelja koji koriste eDnevnik i samim tim je njima jednostavnije i lakše kroz dva klika nego da odlaze u školu i gube vreme. Odlazi se na portala Moja srednja škola, gde se loguju putem esDnevnika i kasnije rade izbor trećeg testa. Ponuđeno je da izaberu jedan od pet predmeta. Rok je 30. decembar, s tim što oni mogu više puta da to izberu i ponište. Mi pozivamo učenike da bar urade pet testova koji su bili prethodnih godina sa ciljem da donesu odluku i da provere koji je to test objektivno iz kojeg imaju najviše znanja i da ga odaberu - rekao je Pašić.

On je naglasio da je prvi rok za izbor predmeta 30. decembar, a nakon toga predviđeno je da se u nedelji od 23. do 27. januara proveri šta je uneto kao izbor , dok je 30. i 31. januara data mogućnost roditeljima i deci da izmene tu odluku odlaskom u školu ukoliko postoje objektivni razlozi, prenosi Tanjug.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading