UBACITE JE U VEŠ MAŠINU I ZABORAVITE NA PEGLANJE: Treba vam samo jedna stvar kojom ćete znatno sebi olakšati posao

Autor: N.J.

Lifestyle

19.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako spadate u osobe koje žele da što manje vremena provedu u peglanju, onda morate ovo znati!

UBACITE JE U VEŠ MAŠINU I ZABORAVITE NA PEGLANJE: Treba vam samo jedna stvar kojom ćete znatno sebi olakšati posao

Foto: shutterstock

Žena s peglom

Mnogo je kućnih poslova koje oduzimaju dragoceno vreme, a jedno takvo je i peglanje veša! Osim što morate veš prvo da razvrstate, perete različitim programima, onda sledi sušenje, pa i peglanje. Jednim trikom možete da olakšate proces peglanja veša, jer će veš iz mašine "izaći" kao da je delimično popeglan. Zapravo, ne trebaju vam skupi proizvodi, već samo malo aluminijumske folije kojom ćete rešiti sve muke koje imate.

Činjenica je da se odeća izuzetno gužva kada se izvadi iz veš mašine, zato da biste to sprečili potrebne su vam 2 do 3 loptice aluminijumske folije.

Aluminijumska folija eliminiše statički elektricitet, što je vrlo značajno prilikom pranja veša, posebno za sintetičke tkanine. Ovakvi materijali izazivaju elektricitet, a aluminijum ga “upija” i čini da se odeća kvalitetnije opere.

Foto: pixabay.com

Pegla za veš

Aluminijumska folija može da se koristi i u mašini za sušenje jer uklanjanjem statičkog elektriciteta ubrzava sušenje veša, koji usled trenja tkanine jedne o drugu razmenjuje elektrone. Ovakva odeća će se manje gužvati tokom pranja, a vremenom ćete primetiti da vam treba i manje deterdženta ili praška za veš, piše "Krstarica".

I još jedan savet!

Nikada nemojte kružno peglati veš, već po dužini! Na taj način skraćujete vreme, efikasnije je i mnogo lakše! Ovaj savet zlata vredi ako uz to praktikujete da peglu ne dižete toliko često od odeće, jer se pri svakom odvajanju pegla hladi. Primenjivanjem ovoga pegla glatko klizi i ispravlja nabore prateći pravilno šavove, ne ostavljajući na naličju preslikana ulegnuća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading