STRUČNJAK ZA ŠTEDNJU OTKRIO KAKO DA PREPOLOVITE RAČUN ZA STRUJU: Jednostavan trik za veš mašinu

Autor: N.J.

Lifestyle

08.11.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji jednostavno rešenje.

STRUČNJAK ZA ŠTEDNJU OTKRIO KAKO DA PREPOLOVITE RAČUN ZA STRUJU: Jednostavan trik za veš mašinu

Foto: Izvor: Unsplash/ Emil Kalibradov

Možete da se suprotstvite računima za struju! Ako se brinete oko kućnih troškova, otkrićemo vam koji trik sa veš mašinom možete da primenite, a i koji su to kućni aparati koji mnogo troše. U jeku su sva moguća poskupljenja, tako da je zabrinost na mestu, a mi vam dajemo jedno lako rešenje kojim ćete bar malo "zaustaviti" svoje troškove.

Domaćica i stručnjak za štednju, Kajl Grant podelila je svoj savet koji može da vam pomogne pri uštedi. Potrebno je da promenite podešavanja na veš mašini, odnosno da smanjite temperaturu. Praktično to znači da ako odeća nije baš toliko prljava, promenite podešavanja na hladniju temperaturu. I takva temperatura, biće dovoljna da se prljavština otkloni.

Foto: shutterstock

Žena pere veš u veš mašini

- Prebacivanje sa 40 stepeni na 30 stepeni štedi 38% energije godišnje, a samim tim i račun za struju“, objasnila je ona i dodala da spuštanje na 20 stepeni štedi čak 62% energije. Pored uštede novca, ovaj način pranja će vam takođe olakšati i pranje odeće po bojama. Šarena odeća obično ispušta boju pri visokim temperaturama - rekla je ona.

Takođe, bitno je i da znate kada počinje jeftnija struja.

Na području Beograda niža struja je od 24 do 8 sati ujutru, na području Vojvodine od 23 časa do 7 sati ujutru, a u Centralnoj Srbiji od 22 časa do 6 sati ujutru.

Nije bojeler jedini veći potrošač struje

Pegla, rerna, lap - top, električni šporet, indukciona ploča takođe troše mnogo elektične energije. Ako ne izvlačimo električne uređaje iz utičnice rizikujemo veliku potrošnju. Takođe, čak i ako neki misle, starost uređaja ne utiče na veću potrošnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading