AKO UBACITE OVAJ ZAČIN U VEŠ DESIĆE SE ČUDO: Stavite ga pre pranja, oduševićete se rezultatima!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primenite ovo i nećete se pokajati!

AKO UBACITE OVAJ ZAČIN U VEŠ DESIĆE SE ČUDO: Stavite ga pre pranja, oduševićete se rezultatima!

Foto: Izvor: Unsplash/ Dan Gold

Trikova za pranje veša je bezbroj, svaki doprinosi nečemu, a ovo je jedan od najvažnijih ako želite da održite kvalitet garderobe, da se ne uvlači neki čudan miris, a i da vam majice ne blede.

Sigurno ste primetile da posle pranja kvalitet veša kao da "opada", da se to ne bi nastavilo poslužite se ovim trikom. Postoji neočekivan način zahvaljujući kom možete rešiti ovaj problem.

So u veš?

Ovo je recept naših baka, a veruje se da so peškirima i donjem vešu daje svežinu. Osim toga so se koristi za zavese, kako bi otklonila mrlje i dala im svežinu, kao i kako bi vratila boju.

Foto: pixabay.com

Kuhinjska so

Kako se primenjuje?

U praznu pregradu, koju ne koristite, pre nego što upalite mašinu, sipajte so. Kada dođe vreme za ispiranje veša, so će ući u bubanj. So vraća svežinu stvarima. Potrebne su vam oko 2 kašike soli, te osim što vraća svežinu boji, pomaže i u uklanjanju mrlja. So možete staviti direktno u bubanj mašine, ali to ne znači da će biti isto delotovorno kao kada je stavite u pregradu.

So možete koristiti i ovako

Ako imate neku "svežu" mrlju na garderobi, na primer od ulja, ispratite ovo uputstvo. Prvo ulje pokupite ubrusom, da se ne bi dalje razlivalo po odeći. U čašicu benzina za čišćenje rastvorite kašičicu kuhinjske soli, pa time namažite krug oko mrlje, a potom dobro iščetkajte.

Kuhinjska so ima svoje mnogobrojne primene, pomaže da se rešite mrava, čistite prozore i vrata, polirate mesing, srebro, bakar, a veruje se i da podmlađuje kožu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading