OTKRIVAMO: Kako da znate kada je jeftna struja, evo kada tačno počinje!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.10.2022

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušteda na računa za struju, mnogo je bitna!

OTKRIVAMO: Kako da znate kada je jeftna struja, evo kada tačno počinje!

Foto: Pixabay

U Srbiji možete uštedeti na računima, pod uslovom da električnu energiju koristite noću. Naime, kada struju koristite noću njena cena je tri do četiti puta jeftnija nego preko dana.

Profesor Miloš Banjac, na RTS- u  objasnio je na koji način bi mogli da uštedimo na računima.

- Menjanje sistema kojim se grejemo. Oni koji se greju na struju mogu da razmisle da pređu na grejanje toplotnim pumpama, jer se tako potrošnja smanjuje tri puta - rekao je on i objasnio je da televizori i kompjuteri malo troše, ali s obzirom na to da su uključeni tokom celog dana, onda to nije tako.

Foto: Shutterstock

Devojčica gleda crtani

Potrošač električne energije - bojler

Bojler je jedan od najvećih potrošača elektične energije u kući. Takođe, mašinu za veš i mašinu za sudove isto je poželjno koristiti noću. Ali bitan savet je, ne uključujte mašinu za veš ili sudove samo za dve tri stvari, sačekajte da se napuni i tek onda je upalite. U suprotnom, verovatno neće biti nikakvih efekata.

Da li ste znali da jeftnija struja nije u celoj Srbiji u isto vreme?

Na području Beograda niža struja je od 24 do 8 sati ujutru, na području Vojvodine od 23 časa do 7 sati ujutru, a u Centralnoj Srbiji od 22 časa do 6 sati ujutru.

Foto: Shutterstock

Popravka bojlera

Nije bojeler jedini veći potrošač struje

Pegla, rerna, lap - top, električni šporet, indukciona ploča takođe troše mnogo elektične energije. Ako ne izvlačimo električne uređaje iz utičnice rizikujemo veliku potrošnju. Takođe, čak i ako neki misle, starost uređaja ne utiče na veću potrošnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading