VUČIĆ UHVATIO ZORANU U LAŽI: Ministarka se malo (više) zaigrala

Autor:

Vesti

22.10.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik preksinoć rekao da već 21 dan ne uvozimo struju, što je triput veće od brojke kojom je baratala Mihajlovićeva.

VUČIĆ UHVATIO ZORANU U LAŽI: Ministarka se malo (više) zaigrala

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, besna što je skrajnuta iz velikih poslova u energetskom sektoru, koristi svaku priliku da minimalizije uspeh kolega u Vladi Srbije. Prvo je Šolakovim medijima doturila poverljivi dokument o obnovi energetskog sektora, a sada demantuje ni manje ni više nego predsednika Aleksandra Vučića.

DOBRE VESTI

Naime, ona je, umesto da saopšti građanima da struje imamo dovoljno i da je nismo uvezli čak 21 dan, pribegla manipulaciji i taj broj umanjila čak tri puta. Mihajlovićeva je 19. oktobra poručila da "poslednjih sedam-osam dana Srbija ne uvozi struju, što je izuzetno značajno za budžet zemlje". Prema njenim rečima, dakle, Srbija ne uvozi struju od 11. ili 12. oktobra. Međutim, situacija je, kako je naveo šef države, značajno drugačija.

- Poslednjih 21 dan ni kilovat struje nismo uvezli. Imamo još gasa u skladištima. Preživećemo, dobro ćemo preživeti, tako da su to moje najbolje vesti - otkrio je preksinoć Aleksandar Vučić.

Dakle, prema Vučićevoj računici, Srbija ne uvozi struju od 29. septembra, što je ogromna razlika u odnosu na Mihajlovićkine navode. Ministarka je, inače, poznata po tome što sebe stalno ističe u prvi plan, ali je sad počela uporedo i da umanjuje uspeh svojih kolega iz Nemanjine 11.

"U pravu smo i predsednik i ja"

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

U izjavi za naš portal, Mihajlovićeva priznaje da zemlja nije uvozila struju od 1. oktobra i prokomentarisala neslaganje u brojkama:

- Ja sam inače govorila o svemu što se dešavalo poslednjih sedam dana, zato je rečeno sedam dana. Struju nismo uvozili od 1. oktobra jer je potrošnja podnošljiva jer su temperature visoke i jer su akumulacije pune, tako smo u pravu i predsednik i ja.

ODALA TAJNU

Podsetimo, Republika je već pisala da je Vlada Srbije sklopila posao s norveškom kućom "Rystad energy" o konsultantskim uslugama za energetski sektor, a ugovor je potpisao ministar finansija Siniša Mali. Besna što nije bila uključena u dogovor, Mihajlovićeva je ugovor, koji je nosio oznaku strogo poverljivo, dostavila medijima u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, tačnije listu Nova. Šolakovi mediji su ceo slučaj označili kao problematičan, namerno prećutkujući kakve ćemo uštede ostvariti ovim angažovanjem, ali i da je ovakav dokument, koji sadrži podatke od strateške važnosti za snabdevanje i odbranu zemlje, u svakoj drugoj državi tajan.

Skandal za skandalom

- Pozvala američku komoru da lobira protiv preduzeća koja su u njenoj nadležnosti

- Pod oznakom "hitno" gura izgradnju nepouzdanih obnovljivih izbora energije

- poverljive podatke o stanju u energetskom sektoru slala stranim ambasadama

- više puta dostavljala informacije medijima u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, poznatim po napadima na porodicu predsednika Srbije

- redovno se hvali unaokolo da će biti nova premijerka i poziva se na podršku koju dobija od SAD

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pepsi

26.10.2022 19:58

Zoko izduvala si za sve pare, idi kod Labusa možda te negde i uhlebi.