NIKADA NE POZAJMLJUJTE OVE STVARI IZ KUĆE: Veruje se da će vas poterati MALER, a iz doma odlaze novac i sreća!

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Postoji verovanje da ove tri stvari nikada ne bi trebalo da pozajmljujete.

NIKADA NE POZAJMLJUJTE OVE STVARI IZ KUĆE: Veruje se da će vas poterati MALER, a iz doma odlaze novac i sreća!

Foto: Shutterstock

Šta sve nije dobro pozajmljivati drugima? Spisak je dugačak, ali izdvajamo ono što bi najpre pozajmili, a da niste ni pomislili kakve "posledice" bi takav nesebičan gest mogao da ostavi na vas. Ovo su verovanja koje su praktikovale naše bake, neki ga i danas "slušaju", dok se neki drugi ne vode ovakvim načinom razmišljanja. Šta vi kažete?

Feng šui majstori smatraju da je svaka energija prostora izuzetno bitna, te neki predmeti mogu da je "ugroze". Sa druge strane, smatra se da i predmeti mogu takođe preneti osećanja, ili izazvati svađe i nesreće u kući. Zato je opšta preporuka da kuća uvek bude uredna i čista, a neke stvari bi trebalo da zadržite za sebe. Pa šta onda ne bi trebalo da pozajmljujete drugim ljudima?

Sat

Veruje se da ako ste nekome dali svoj sat i posle ga stavili na ruku, time stavljate i sve probleme i lošu energiju te osobe. Slična preporuka je da partneru ne kupujete sat "jer staje vreme u vezi".

Foto: pixabay.com

Devojka nosi sat na levoj ruci

Obuća i odeća

Drugarice najčešće pozajmljuju garderobu i to je danas izuzetno često. Smatra se da je mnogo bolje da međusobno poklonite jedna drugoj nešto od garderobe, nego da nosite tuđe. Zašto? Odeća je veoma lična stvar, čak i ako je uzmete od sestre ili brata, pa je bolje da nešto date zauzvrat. Kažu da najveću nesreću donosi obuća jer ona upija najviše negativne energije.

Metla

Staro verovanje o metlama je da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole. A, ako pozajmite nekome, na primer komšijama metlu, veruje se da će doći do novčanog gubitka u vašem domu. I to nije sve, neki smatraju da biste mogli da dobijete i otkaz. Ni u kom slučaju metlu ne smete da date nekome da je koristi pa vrati. Ako je date, neka to bude za stalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading