SMIRUJE KAŠALJ, A NEKI GA NOSE U NOVČANIKU: Stari ritual za koji se veruje da privlači novac i uspeh

Autor: N.J.

Lifestyle

28.11.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U staroj Grčkoj smatrao se simbolom pobede i uspeha u poslu.

SMIRUJE KAŠALJ, A NEKI GA NOSE U NOVČANIKU: Stari ritual za koji se veruje da privlači novac i uspeh

Foto: Izvor: Unsplash/ Emil Kalibradov

Veruje se da lovorov list "sređuje" finansijsko stanje, odnosno da privlači sreću i bogatstvo u kuću. I to ne znači da ako ga sada ubacite novcanik, sutra dobijate milione, ali se oduvek verovalo da možete privući novac. Takođe, preporuka je da ako idete na poslovni sastanak lovorov list držite u ruci ili rokovniku, a da biste uvek imali novca, jedan bi trebalo da bude i u novčaniku.

Isto, lovorov list možete da stavite na mesto gde inače "čuvate" novac, odnosno štedite, i tako opet "privući" bogatstvo. 

Lovorov list od davnina je cenjen kao vrhunski začin koji jelima daje posebnu aromu, ali i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički.

Foto: pixabay.com

Lovorov list ispada iz tegle

Čaj od lovorovog lista

2, 5 dcl vode 

4 - 5 lista lovora

Svež ili suv lovor stavite u šerpu, prelijte hladnom vodom, ostavite da provri i kuvati 5 minuta. Ostavite čaj poklopljen da odstoji još 10 minuta pa procedite. Listovi su vrlo aromatičnog, gorkog i jakog ukusa pa u čaj možete dodati med i limun po želji.

Inače, lovorov list pun je vitamina i minerala. Odličan je dodatak jelima, jer hrani daje specifičnu aromu. Veruje se čak da vam može pomoći ako ste odeću ofarbali prilikom pranja. Takođe, smatra se da je dobar preparat u iskašljavanju, jačanju organizma, mnogi piju i čaj od lovorovog lista. I to nije sve. Veruje se da ova biljka stimuliše proces varenja, uklanja grčeve u stomaku i želucu, a podstiče i bolju prokrvljenost. Neki smatraju da pomaže kada ste pod stresom i da se uz pomoć ove biljke možete osloboditi stresa i napetosti za kratko vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading