VODA OD KROMPIRA "UNIŠTAVA" SEDE: Zaboravite na farbanje, ovo je dar prirode!

Autor: N.J.

Lifestyle

10.11.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voda od kuvanog krompira ima značajnu ulogu.

VODA OD KROMPIRA "UNIŠTAVA" SEDE: Zaboravite na farbanje, ovo je dar prirode!

Foto: shutterstock

Žena s tankom kosom

Zašto su važni antioksidansi, šta je oksidativni stres i na koji način možete zaustaviti nastanak sedih dlaka u kosi objasnio je profesor doktor medicinske fiziologije, specijaliste sportske i antiejdžing medicine dr Dejan Čubrilo u emsiiji na RTS televiziji.

Oksidativni stres mora prethoditi priči o antioksidantima, a prvi simptomi istog su umor i nervoza, a uz to često ide malaksalost, bezvoljnost, gubitak motivacije, nesanica...

- Oksidativni stres je nešto što gori ispod svih bolesti, to je uzrok svih bolesti. Oksidacija je rđanje, a ona potencira upalu, a svi znamo šta je upala. Na primer kada ruka pocrveni, otekne, a upalu u organima ne vidimo jer je unutra. Oksidativni stres ce vam napraviti pojačano starenje kože, bore, smeđe tačke po rukama, to su sve neki znaci da je naše telo pod udarom slobodnih radikala - ističe doktor. 

Oksidativni stres nastaje kada nema dovoljno antioksidasa ili ima mnogoštvo slobodnih radikala. Starenje kože ili prerano pojavljivanje sedih, može biti pitanje genetike, ali i znak oksidativnog stresa.

Foto: Izvor: YouTube/printscreen/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Doktor Dejan Čubrilo

Voda od krompira

- Mi svi imamo genetski kod za nešto. Da li ću ja mojim načinom života da aktiviram moje loše gene ili da se zapitam kako da ne aktiviram bolesti. Imate slučaj sa sedom kosom kada vam kažu napraviti smešu od vode od kompira. Vi to napravite i na taj način vašu kosu snabdevate, i gle čuda kosa prestaje da sedi. Tom vodom se ispira kosa. Baš kora krompira ima najjače vitamine, sadrži alfa lipoičnu kiselinu, koenzim q10 i dobijajte te supstrate i manje sedite, to je zaista tako - istakao je savet koji može da pomogne svima koji imaju ovaj problem.

Spomenuli smo i slobodne radikle. Slobodni radikali su jaki oksidansi koji se neutrališu pomoću antioksidanasa. Stvaraju se u svim procesima sagorevanja, a mogu da se stvore i u toku raznih bolesti, infekcija, tokom trudnoće kao i prilikom raznih medicinskih tretmana.

- Oni nama nešto rade i oštećuju naše ćelije, kolegan, hrskavicu, sluzokožu. To su produkti našeg metabolizma - kaže on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading