ČEŠLJANJE MOKRE KOSE: DA ILI NE?

Autor: N.J.

Lifestyle

30.10.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li češljate mokru kosu?

ČEŠLJANJE MOKRE KOSE: DA ILI NE?

Foto: Shutterstock

Češljanje mokre kose uopšte nije dobro i to bi trebalo da prestanete da radite. Mnoge devojke kada operu kosu, odmah je mokru i češljaju jer se vode onim da posle neće moći, ako im se osuši kosa koja je zamršena. Zapravo, dlaka se najviše lomi kada je mokra, a češalj je dodatno "maltretira", zato ne bi trebalo da se češljate dok kosu ne osušite kako treba. Ova jednostavna radnja može je uništiti, ako nismo oprezni.

Većina ljudi češlja kosu baš dok je mokra, a to nekada rade i frizeri u salonima. Ako baš morate da češljate mokru kosu, onda bi trebalo to da radite tek nakon što stavite trunku regeneratora. U saglasnosti smo da je svaka kosa "za sebe", odnosno postoji ono što će vama odgovarati, ali ne i nekom drugom, pak činjenica je jedna: Kosa je najosetljivija kada je mokra.

Foto: Shutterstock

Zamršena kosa nakon vezanja repa

Savetuje se da vodite računa prilikom kupanja i nanošenja regeneratora, kako kosu ne biste dodatno zapetljali, te biste onda svakako morali da je mokru tretirate.

Češljajte kosu prema vašem tipu

Da li ste znali da postoje univerzalna pravila koja morate poštovati, ako želite da održavate kosu lepom i zdravom? Kao što se ravna i kovrdžava kosa ne neguju na isti način, e pa tako se ni ne češljaju isto različiti tipovi kose.

Ako imate gustu kosu onda je za vas najbolji pljosnat oblik četke za kosu. Ako vam je kosa sklona stvaranju čvorića, onda se preporučuje češljanje dok je mokra, a tanku i svilenu kosu nikada ne češljajte dok je mokra. Tanku kosu je najbolje češljati ujutru i uveče i uvek od vrha na dole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading