INDIJSKI RECEPT ZA RAST KOSE: Jabukovo sirće, jaja i konjak - do frizure iz snova!

Autor: N.J.

Lifestyle

20.10.2022

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indijke imaju prelepu, dugu kosu, a njihove tajne sada su otkrivene.

INDIJSKI RECEPT ZA RAST KOSE: Jabukovo sirće, jaja i konjak - do frizure iz snova!

Foto: Shutterstock

Možda ste mogle da ispratite kroz serije koje su se emotivale da Indijke imaju izuzetno lepu, negovanu i dugu kosu. Zapravo, sve je toliko jednostavno i svodi se na prirodne preparate i negovanje.

Jabukovo sirće

Mislim da se u poslednje vreme više nego ikada spominje moćna kombinacijama sirćeta i sode bikarbone u kuhinji. Ovoga puta, sirće samostalno deluje u borbi za dugu, lepu i negovanu kosu. I znate šta? Indijke se kunu u ovaj trik. Jabukovo sirće koristite umesto regeneratora, par puta mesečno i to bi bilo sve. Nemojte ga ispirati.

Foto: Izvor: Unsplash/ Mathilde Langevin

Nega kose uz ove trikove biće sjajna!

 

Hladna voda

Kosu ispirajte hladnom vodom i neka vam to postane navika. Razlog je zato što hladna voda poboljšava cirkulaciju, a to dovodi do bržeg rasta kose. Možete prati kosu kao i do sada, a samo masku ili regenerator isprati hladnom vodom.

Prednosti Brahmi ulja

Brahmi ulje koristi se za oporavak kose, na primer u borbi protiv peruti. Potrebno je da ga zagrejete pre korišćenja u vrućoj vodi, a možete da ga upotrebite i direktno iz pakovanja. Ako vam opada kosa, onda ga NE grejte! Ono takođe usporava pojavu sedih vlasi.

Foto: Printskrin/Youtube/Lekovito iz prirode

Oporavite kosu uz Brahmi ulje

 

Jaje i konjak - nesvakidašnja maska

Verovatno ste čuli da je konjak boja uvek aktuelna za kosu, pogotovo za dame koje su želele živahnu promenu. Jeste li znali za masku od konjaka i jaja? Konjak je bogat tananima koji kosi daje gustinu i volumen. Jaja kao sastojak, ne šteti kosi, već joj prija i bogata su proteinima. Za ovu masku potrebna su vam dva jaja i čaša konjaka. Umitite ih viljuškom ili mikserom. Masku nanesite na koren kose, a ako želite na celu kosu onda dodajte smesi i maslinovo ulje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading