RAKIJA NA KOSU: Bakini recepti nikada ne greše, ako imate ovaj problem žestina će ga rešiti!

Autor: N. J.

Lifestyle

07.10.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste ikada probali da koristite rakiju na ovaj način?

RAKIJA NA KOSU: Bakini recepti nikada ne greše, ako imate ovaj problem žestina će ga rešiti!

Foto: shutterstock

Žena s tankom kosom

Neobičan recept koji uključuje zanimljive sastojke mnogo će vam pomoći. Ako želite bujniju i sjajniju kosu, a pre svega imate problem sa opadanjem iste, predlažemo vam da isprobate ovaj zanimljiv recept koji će vam promeniti život, ali i kosu!

Mnogi navode da mala količina rakije može da pomogne kod zdravstvenih problema kao što su bol u grlu, želucu, kod ukočenog vrata, menstrualnih bolova i otoka. To ne znači da će rakija pomoći vašem organizmu ako je svakodnevno pijete već male količine mogu da doprinesu poboljšanju kod "manjih" zdravstvenih problema.

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuhar Ivica

Pravljenje rakije

Rakija na kosu

Postupak je jednostavan, uzmite malu količinu rakije i nanesete je direktno na kožu glave. Masirajte prstima kružnim pokretima tako da se rasporedi po celoj glavi. Zatim nagnite glavu nadole (tako da vam kosa visi preko kolena) i nastavite da masirate još nekoliko minuta. Osetićete da vam je koža topla i blago peckanje, ali nemate razloga za brigu.

Foto: shutterstock

Pranje kose

Tri stroga pravila

1. Rakija se nanosi samo na kožu glave, na svuda po kosi! Inače, tako su naši preci lečili perut.

2. Ovo primenjujte jednom do dva puta nedeljno, i NIKADA ako imate psorijazu ili neki drugi kožni problem. Pre nego što korisite neki od ovih "kućnih" recepata, posavetujte se sa dermatologom.

3. Kombinujte sa uljem maslina, kokosa, grožđa... Čak i suncokret dolazi u obzir, ako nemate ništa drugo kod kuće. To pomaže da koža bude hidrirana, a neće naškoditi dejstvu rakije.

Foto: pixabay.com

Feniranje

Još jedan jednostavan recept

Napravite smesu od 3 kašike meda, 2 kašike bademovog ulja, 1-1,5 kašike rakije. Kada sastojke pomešate namažite ih štapićem za uši. Masirajte glavu, pokrijte je kesom i peškirom. Držite tako jedan sat, a potom kosu temeljno isperite šamponom.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading