ISPLIVALA SLIKA GORICE NEŠOVIĆ IZ MLADOSTI: Nasmejana na vrhu Beograđanke! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.10.2022

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čuvena radio-voditeljka Gorica Nešović karijeru je započela na radiju Studio B.

ISPLIVALA SLIKA GORICE NEŠOVIĆ IZ MLADOSTI: Nasmejana na vrhu Beograđanke! (FOTO)

Foto: YouTube/Printscreen

Zavidnu novinarsku karijeru počela je pre 40 godina na vrhu Beograđanke kada je postala saradanica omladinske emisije "Ritam srca" koja se emitovala na Studiju B, a iz koga je kasnije nastao Radio B92.

Jedna od njenih tadašnjih koleginica, novinarka Brana Milunov, objavila je fotografiju koja je nastala 1998. godine upravo u Studiju B.

 

 

Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : "Vampir kviz", "One man show", "Poplava".

Na Treći kanal je prešla početkom devedesetih, a zatim je na Televiziji Studio B vodila zabavno muzičke programe "Videodrom" i "Neosvest".

Gorica je bila urednica i City radija, a nakon toga je bila programska direktorka Radija B92 i vodila jutarnji program "Dizanje".

Na Radio Beogradu je sa kolegom Draganom Ilićem vodila jutarnji program "Buđenje", a zatim se emisija sele na radio Indeks.

Gorica Nešović je napisala i tri romana: "Priči nikad kraja" sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš". 

U njenu čast kolega Dragan Ilić jutros je vodio emisiju "Buđenje" na radiju S2 i tom prilikom se prisećao anegdota iz njihovog života i puštao pesme koje je najviše volela.

- Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest - drhtavim glasom je zaključio emisiju uz pesmu Vlada Divljana "Odnesi me".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading