"IKS FAKTOR" PARTIZANOVOG MARŠA KELNOM: Čekao se i dočekao - šta bi bilo da je stigao na vreme?

Autor: Žarko Sokić

Sport

07.10.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč odigrao je novajlija iz letnjeg prelaznog roka.

"IKS FAKTOR" PARTIZANOVOG MARŠA KELNOM: Čekao se i dočekao - šta bi bilo da je stigao na vreme?

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Partizan je napravio čudo i savladao Keln u gostima u okviru trećeg kola grupne faze Lige konferencija.

Na kraju je bilo 1:0 za crno-bele, strelac gola bio je Svetozar Marković na asistenciju Bibarsa Natha, a pored odbrane Partizana koja je odigrala odlično, golmana Aleksandra Popovića koji je bio na vrhunskom nivou, pa čak i solidnog veznog reda, jedan igrač se istakao kao "iks faktor".

Jednu veliku promenu u timu napravio je Gordan Petrić i u sastav je po prvi put od starta meča ubacio Andriju Pavlovića. Poslednje letošnje pojačanje crno-belih dugo se mučilo sa povredom, ali se to u Nemačkoj jednostavno nije videlo.

Pavlović je odigrao odličan meč, dobio je ko zna koliko duela sa poslednjom linijom "Jarčeva", pretrčao kilometre, otvarao prostor, čuvao loptu, pa čak i ušao u šansu, ali nije nagrađen golom.

Nema sumnje da će golovi doći i to uskoro, a da će Partizan sa Pavlovićem dobiti nešto što nije imao prethodnih godina. Rikardo Gomeš imaće prostora da odmori, Gordan Petrić će moći da menja taktiku i igra sa dva napadača, a Bibars Natho i ekipa iz veznog reda sigurno će pojačati broj asistencija za golove.

Pitanje koje se samo nameće i postavlja je - da li je Pavlović prekasno došao u klub? Ulazi bivši napadač Brondbija u takmičarski ritam, ali Partizan je već završio učešće u Kupu, kaska u borbi za titulu, pa deluje da je Evropa najbolja prilika da se bar donekle spasi sezona. 

Republika

Foto: FK Partizan

Andrija Pavlović po dolasku u Partizan

 

Znali su čelni ljudi fudbalskog kluba da sastav ima problem sa napadom još pred start sezone. Rikardo Gomeš je svojovremeno znao i da se sruši zbog umora na treningu, pa da zbog toga propusti nekoliko utakmica, iz kluba je u letnjem prelaznom roku otišao i mladi Marko Milovanović, te je napadač bio neophodan. Crno-beli su očigledno doveli pravog napadača u Humsku, ali - šta bi bilo da je stigao na vreme?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading