GORICA IMALA BOGATU NOVINARSKU KARIJERU! Poslednjih godina kao lavica se borila da savlada bolest!

Autor:

Vesti

06.10.2022

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznata radio-voditeljka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini.

GORICA IMALA BOGATU NOVINARSKU KARIJERU! Poslednjih godina kao lavica se borila da savlada bolest!

Foto: Printksrin: Youtube

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B.

Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Ima sina Marka, razvedena je, živela je i radila u Beogradu.

Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. 

Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija City. Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku. Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem. Posle četiri godine buđenja na talasima „Radio Beograda“, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija – Indeks. .

Pošto su se 2003. godine na radiju „B92“ upustili u zajedničko vođenje jutarnjeg programa Dizanje, Gorica i Dragan su uvideli da su jedno drugome delić slagalice koji je nedostajao da bi slika bila potpuna, pa su tako osnovali i produkciju Supermiš d.o.o. Gorica je napisala i tri romana, Priči nikad kraja sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, Kuvarica i Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš.

Preminula je 6. oktobra 2022. godine nakon duže bolesti u 59. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading