RUSKA OPOZICIONA NOVINARKA NA CRNOJ LISTI KREMLJA: Podigla je transparent protiv napada na Ukrajinu, a sada je na saveznoj poternici! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova, koja se otvoreno protivila invaziji na Ukrajinu, stavljena je na crnu listu Kremlja, piše "Moskov tajms", medij izrazito nenaklonjen ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

RUSKA OPOZICIONA NOVINARKA NA CRNOJ LISTI KREMLJA: Podigla je transparent protiv napada na Ukrajinu, a sada je na saveznoj poternici! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Zvanični Kremlj stavio je na saveznu poternicu Marinu Ovsjanikovu, producentkinju državnog kanala "Jedan", koja se još u martu javno pobunila protiv odluke ruskog predsednika Vladimira Putina i vrhuške Kremlja da napadnu Ukrajinu.

Ovsjanikova je na počeku invazije na Ukrajinu podigla transparent na kojem je pisalo: "Koliko još dece mora da umre pre nego što prestanete", zbog čega je stekla oreol nezavisnog novinara na Zapadu, dok je u Rusiji stavljena u kućni pritvor pod optužbom da je širila lažne informacije.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

Kako piše "Moskov tajms", njen suprug prošle nedelje izjavio je da je Ovsjanikova pobegla iz kućnog pritvora sa jedanaestogodišnjom ćerkom, ali u ovom trenutku nije jasno da li je pobegla iz Rusije.

Prema ruskim zakonima, njoj preti 10 godina robije ako bude osuđena za širenje "lažnih informacija" o ruskoj vojsci.

"Moskov tajms" podseća da su brojni ruski reporteri i opozicioni aktivisti stavljeni na savezne poternice po istim optužbama, istraživačkog novinara Andreja Soldatova i novinare Aleksandra Nevzorova i Majkla Nakea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading