MENTALITET I POBEDNIČKI KARAKTER: Otkrivena TAJNA svlačionice Gordana Petrića!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.10.2022

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protekla su nepuna dva meseca od kako je stigao u klub, a potpuno je jasno da su mnoge stvari iz korena promenjene.

MENTALITET I POBEDNIČKI KARAKTER: Otkrivena TAJNA svlačionice Gordana Petrića!

Foto: FK Partizan

Izuzetno turbulentan start nove sezone imali su fudbaleri Partizana. Predvođeni trenerom Ilijom Stolicom, crno-belima je već nakon par odigranih utakmica pretio košmarni period. Na nekoliko loših rezultata u nacionalnom prvenstvu kojima je, smatralo se, borba za šampionski pehar već okončana, nadovezali su se loši rezultati u Evropi koji su samo potvrdili činjenicu da u motoru "Parnog valjka" nešto ne štima.

Samo dan nakon šokantne eliminacije od kiparskog AEK-a iz Larnake u 3. kvalifikacionom kolu UEFA Lige Evrope, mesto šefa stručnog štaba crno-belih napustio je Ilija Stolica, a na njegovo mesto stiže Gordan Petrić, trener koji je neretko tokom dosadašnje karijere bio potcenjivan, ali sa ove vremenske distance dva meseca kasnije, čini se u potpunosti preporodio aktuelnog srpskog vicešampiona, koji beleži sjajne rezultate kako u domaćim okvirima, tako i na međunarodnoj sceni.

Nije sve baš od samog starta delovalo tako idilično. Mučili su se crno-beli u superligaškim duelima protiv novosadske Mladosti GAT i kragujevačkog Radničkog 1923. Dueli plej-of faze Lige konferencija protiv malteškog Hamrun Spartansa nagovestili su kojim putem će se Partizan kretati, a čini se da će da je Večiti derbi koji je odigran poslednjeg dana meseca avgusta i pored činjenice da crno-beli u njemu nisu slavili, bio potpuna prekretnica nakon koje su svi u crno-belom taboru očigledno shvatili da ipak nisu samo grupa pojedinaca koja je "zalutala" na stadion u Humskoj ulici.

Usledila su četiri prvenstvena meča u kojima je ostvareno isto toliko pobeda uz izuzetan gol koeficijent 17:3, ali ono što je mnogo značajnije, jeste činjenica da crno-beli ne znaju za poraz na međunarodnoj sceni.

Upravo se na tom, najtežem polju jasno uočava sam preporod koji je Gordan Petrić učinio. Partizan više nije ekipa koja tone čim rezultat krene u negativnom smeru. Idealan primer za to je meč u Češkoj gde su crno-beli uz deficit od dva pogotka, imali i igrača manje na terenu, a susret su okončali remijem kojim niko nije bio zadovoljan s obzirom na sve ono što je prikazano na terenu.

I naredni meč je jasno potpisan rukom novog stratega crno-belih. Nica je u srpsku prestonicu stigla kao apsolutni favorit. Šokantnim pogotkom u uvodnim minutima Francuzi su stekli prednost, ali je Partizan ponovo strpljivo gradio igru, stigao do poravnanja, a malo je nedostajalo i da protiv renomiranog protivnika osvoji celokupan plen.

O izuzetnosi ovog ostvarenja Partizana govori podatak da je tržišna vrednost ekipe Nice gotovo šest i po puta veća od crno-belih. Prema portalu "Transfermarkt.com" vrednost Nice iznosi gotovo 235 miliona evra, dok je procena beogradskog kluba na oko 36,5 miliona evropskih novčanica.

Sinoćni susret u Kelnu, samo je potvrda svega gore navedenog.

 

- Koja je tajna svlačionice Gordana Petrića?

Ono što je novi trener preokrenuo kod crno-belih svakako je mentalitet. Petrić je igračima usadio pobednički karakter, koji je jasno vidljiv na važnim utakmicama.

Pod Petrićevom dirigentskom palicom viceprvak Srbije je odigrao odličan Večiti derbi (1:1) na kome je bio bliži pobedi od Crvene zvezde, uprkos skromnijem igračkom kadru sa kojim raspolaže. Što se tiče Evrope, "Parni valjak" je odigrao sjajan meč u Češkoj, uprkos remiju sa Slovackom (3:3). Partizan je uspeo da postigne tri gola sa igračem manje, a takođe je ostao neporažen i protiv Nice, bez obzira na rani gol, primljen na samom startu utakmice.

Takođe, lagano je pobeđena tradicionalno neugodna Vojvodina, pa se nameće zaključak da je Petrić izgradio ozbiljan autoritet kod fudbalera koji su spremni da "poginu" za njega.

O Petrićevom uspehu svedoči i statistika. Partizan je pod njegovim vođstvom odigrao 13 utakmica, zabeležio je osam pobeda, četiri remija i jedan poraz u Kupu Srbije, od Radničkog iz Sremske Mitrovice, kada je tim bio "desetkovan" zbog reprezentativne pauze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading