Stolica COPY, Zvezda PASTE: Kako je preko noći nestala dominacija srpskog šampiona!

Autor:

Sport

16.09.2022

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Krčag na vodu ide dok se ne razbije", ali se čini da je Zvezdin ćup po prilično napukao poslednjih nedelja.

Stolica COPY, Zvezda PASTE: Kako je preko noći nestala dominacija srpskog šampiona!

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević, uz ilustraciju Ilije Stolice

Sjajno je Crvena zvezda započela aktuelnu sezonu, barem kada je reč o domaćem prvenstvu. Puleni tadašnjeg trenera Dejana Stankovića redom su pobeđivali niški Radnički 4:0, Kolubaru 5:0, lučansku Mladost 2:1, Radnik 6:0 i Voždovac 4:0.

Srpski fudbalski šampion je delovao prilično dominantno i činilo se da će se kroz aktuelnu sezonu prošetati i stići do šampionskog pehara koji u aktuelnoj sezoni donosi direktno učešće u grupnoj fazi Lige šampiona za sezonu 2023/24.

Međutim, usledili su kvalifikacioni mečevi za elitno takmičenje u kojima je Makabi iz Haife šokirao crveno-bele, a par dana kasnije trofejni trener Dejan Stanković se odlučio da napusti kormilo i prepusti ga Milošu Milojeviću.

 

Novi trener je krenuo solidno. I pored činjenice da je ne baš lako stigao do trijumfa nad ivanjičkim Javor-Matisom 4:1, svi kojima su crveno-bele boje u srcu, nadali su se da nacionalni šampionat neće predstavljati problem. Međutim...

Nakon remija u 168,. Večitom derbiju Crvena zvezda je remizirala rezultatom 1:1 kod kuće sa ekipom TSC-a, da bi u do sada poslednjem oodigranom kolu srpskog elitnog šampionata crveno-beli teškom mukom uspeli da stignu do trijumfa nad Novim Pazarom rezultatom 2:1.

Na sve navedeno nadovezala su se i dva neuspeha u grupnoj fazi Lige Evrope, ali mnogo više od samih poraza navijače Crvene zvezde mnogo više brine bezidejna igra njihovih ljubimaca.

Statistički gledano, novi trener Miloš Milojević je na ukupno šest utakmica na kojima je predvodio tim ostvario po dva poraza, remija i poraza uz gol koeficijent 9:7.

Ovaj podatak svakako može biti interesantan ukoliko se on uporedi sa startnih šest utakmica na kojima je Večitog rivala pedvodio Ilija Stolica koji je u međuvremenu smenjen sa mesta šefa stručnog štaba Partizana. Stolica je takođe svoj boravak započeo protiv ivanjičkog kluba i ubedljivom pobedom 4:0. Usledili su rezultati koji nisu bili očekivani. Na dva uzastopna remija u Nišu i u Humskoj ulici protvi TSC-a, nadovezao se poraz u Novom Pazaru, a zatim i krah u Evro kvalifikacijama protiv AEK Larnake.

 

Usled svega navedenog, Iliji Stolici je uručen otkaz, a interesantan je podatak da mu je ostvareni učinak gotovo identičan kao i aktuelno ostvarenje Miloša Milojevića. Novi strateg crveno-belih ima jednu pobedu više.

- Učinak Ilije Stolice u prvih šest mečeva:

Javor-Matis : Partizan 0:4

Radnički (N) : Partizan 3:3

Partizan : TSC 0:0

Novi Pazar : Partizan 1:0

AEK Larnaka : Partizan 2:1

Partizan : AEK Larnaka 2:2

UKUPNO:       6          1          3          2          10:8

 

- Učinak Miloša Milojevića u prvih šest mečeva:

Crvena zvezda : Javor-Matis 4:1

Partizan : Crvena zvezda 1:1

Crvena zvezda : TSC 1:1

Crvena zvezda : Monako 0:1

Novi Pazar : Crvena zvezda 1:2

Trabzonspor : Crvena zvezda 2:1

UKUPNO:       6          2          2          2          9:7

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading