U BOLNICI MU DONOSILI PRIBOR SA TUĐOM PLJUVAČKOM: Od ribljih štapića dobio ozbiljnu bolest!

Autor: N.J.

Lifestyle

08.11.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobio sepsu nakon ribljih štapića?

U BOLNICI MU DONOSILI PRIBOR SA TUĐOM PLJUVAČKOM: Od ribljih štapića dobio ozbiljnu bolest!

Foto: YouTube/Printscreen

Daniel Meguaja hitno je prebačen u bolnicu nakon što je dobio sepsu. On tvrdi da je za večeru pojeo tri riblja štapića. On kaže da je u bolnici dobio to za večeru i prljav pribor za jelo, piše "Dejli mejl". Da podsetimo, sepsa ili trovanje krvi je odgovor na infekciju.

Mesec dana proveo na intenzivnoj nezi i plućnom odeljenju, tvrdi da je jednom prilikom za večeru dobio tri riblja štapića. A osoblje bolnice predalo mu je pribor za jelo na kom je, kako je on tvrdio, bila "nečija tuđa pljuvačka".

Takođe, on tvrdi da je svedočio kako je drugom pacijentu poslužen samo pirinač za večeru.

Foto: Izvor: Pixabay/congerdesing

Riblji štapići

Mislili su da ima upalu slepog creva

NHS fonadacija, koji upravlja bolnicom, priznala je da je uzrok "nedostatak komunikacije" među osobljem doveo do mešanja vremena obroka. Daniel je otišao kod svog lekara opšte prakse tokom leta nakon što se stvarno razboleo. Lekar je mislio da ima upalu slepog creva, što izaziva bolnu oteklinu u abdomenu, koja se pogoršava kada pričate i kašljete.

Hitno su ga prevezli u bolnicu, gde su otkrili da ima sepsu (preteranu reakciju tela na infekciju) i upalu pluća, to je oticanje tkiva u jednom ili oba plućna krila, kao i empijem - gnojne džepove unutar tela. On je ispričao da su mu doktori rekli da je srećnik što nije umro kod kuće, jer je njegovo stanje očigledno bilo teško.

Foto: Shutterstock

Doktor u bolnici

Smršao za jednu nedelju 6 kilograma

Proveo je mesec dana u bolnici, uključujući nedelju dana na intenzivnoj nezi nakon što mu je pao nivo kiseonika i teško je disao. Samo te nedelje izgubio je 6 kilograma. Uprkos upozorenjima doktora da jede kako bi mu bilo bolje, izgubio je još (6 do 12 kg) dok je bio na respiratornom odeljenju — što sugeriše da je za to kriv nedostatak hrane.

Daniel je rekao:

- Jedne noći sam čekao svoj čaj. Tip ga je doneo i smejao se.

Rekao je:

- Žao mi je, ali ovo je tvoj čaj. - Na tanjiru su bila samo tri riblja prsta hladna kao kamen.

- Mislim da je i sam bio u neverici. Zapravo nije znao šta bi mi rekao. Ili su izgubili jelovnike ili šta već. Uglavnom bi ostali bez hrane. Dobio sam prljav pribor za jelo sa nečijom pljuvačkom još uvek na kašikama.

- Požalio sam se i tada na prljavi pribor za jelo i rekli su mi "o, pa i to se događa". 

Rekao je da je njegova partnerka, Sara bila prisiljena da švercuje hranu inače bi ceo dan ostao bez jela.

Foto: pixabay.com

Šolja čaja

Nakon što je slika obroka podeljena na društvenim mrežama, jedan korisnik Tvitera nazvao ju je "odvratnom" i pozvao na istragu. Jedna žena je istakla da se čak i zatvorenici bolje hrane. Fondacija je objasnila da sve shvataju ozbiljno, te da im je higijena i nega bolesnika mnogo bitna, kao i da većina pacijenata dobije obrok koji su naručili.

- Povremeno dolazi do zabune u narudžbi zbog nedostatka komunikacije između zaposlenih i ketering tima, kao što je bio slučaj ovde - rekli su, i dodali: 

- Tamo gde pacijent smatra da njegov problem nije rešen, uvek bismo predložili da kontaktiraju naš tim za iskustvo pacijenata i PALS (Služba za savetovanje i vezu sa pacijentima) kako bi istražili i usvojili buduća saznanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading