POMAŽE KOD PUŠAČKOG KAŠLJA: Ruski napitak čisti pluća!

Autor: N.J.

Lifestyle

07.11.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi se od četiri sastojka.

POMAŽE KOD PUŠAČKOG KAŠLJA: Ruski napitak čisti pluća!

Foto: pixabay.com

Jutarnji kašalj može da bude izuzetno neprijatan. Kašalj je zapravo odgovor na ono što se dešava u organizmu, i to zdrav odogvor, jer ukazuje na iritacije u grlu ili disajnim putevima. U lečenju uvek mogu da pomognu stari, narodni lekovi.

Narodni lek za suvi kašalj pomaže u borbi sa jakim bolom u grlu, ili golicanjem koji može da se pojavi baš u nezgodnom trenutku - pred važan sastanak, neki događaj na kom bi trebalo da uživate…

Potrebno:

1 kašika kokosovog ulja

1 kašika jabukovog sirćeta

1 kašika meda

oko 200 mililitara vode

i manji svež komad đumbira

Foto: pixabay.com

Đumbir i limun u napitku za bol u grlu

Priprema:

Đumbir isecite na kolutiće i stavite ga u vodu, kada prokuvate ostavite da se napitak ohladi. Ostale sastojke koji su navedeni dodajte ako imate jači kašalj. Količina koja je skuvana pije se odjednom.

Mnoga zdravstvena stanja mogu da utiču na pojavu kašlja, kao što su alergije, konzumiranje cigareta, prehlada, grip…

Prirodne septolete od đumbira

Potrebne su 2 kašike limunovog soka, malo meda i 1 kašika izrendanog korena đumbira. Sve sastojke stavite u šerpu da se pripremi na laganoj vatri. Dok spremate smesa će postati penasta, zato je sklonite sa ringle i mutite dok ne nestane, a onda je vratite na ringlu. Da biste testirali da je smesa spremna, jednu kap stavite u vodu, ako se stvrdne, spremna je. Ako ne, vratite na toplotu i nastavite da mutite, ponovo testirajući nekoliko minuta kasnije. Sklonite sa ringle i ostavite smesu da se ohladi dok se pena ne skupi. Sipajte smesu u silikonske kalupe. Ohladite na sobnoj temperaturi dok se septolete ne stvrdnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading