NA UDARNOM MESTU! Daleko odjeknule reči sprskog predsednika: "Raša tudej" prenosi Vučićeve reči o Hersonu!

Autor:

Vesti

07.11.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocene srpskog predsednika Aleksandra Vučića o ratu u Ukrajini zavredele su pažnje ruskog javnog servisa.

NA UDARNOM MESTU! Daleko odjeknule reči sprskog predsednika: "Raša tudej" prenosi Vučićeve reči o Hersonu!

Foto: Tanjug/printscreen

Srpski predsednik Aleksandar Vučić gostovao je u nedelju uveče na televiziji Pink i govorio o aktuelnim temama, a njegove ocene o ratu u Ukrajini preneo je i "Raša tudej". 

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uporedio je očekivanu bitku za Herson između ruskih i ukrajinskih snaga sa bitkom za Staljingrad tokom Drugog svetskog rata, upozoravajući da će se naknadni potresi od borbi osetiti daleko izvan zone sukoba - navodi "Raša tudej" u članku koji je pozicioniran na udarnom mestu na portalu ruskog javnog servisa.

- Teški izazovi su pred nama. Sledeća zima će biti još oštrija od ove jer nas čeka Staljingradska bitka, odlučujuća bitka u sukobu u Ukrajini, bitka za Herson - citira "Raša tudej" reči srpskog predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

 

Poznati ruski medij prenosi i reči srpskog predsednika o gomilanju oržja.

- Tu će i jedna i druga strana dovesti veliku vojnu artiljeriju i upotrebiti na hiljade tenkova. To će proizvoditi dodatne tenzije svuda i proizvoditi dodatne probleme svuda i zato mislim da je potrebno da sačuvamo mir - naveo je srpski predsednik, podseća "Raša tudej".

Inače, veruje se da je Staljingrad bila najveća i najkrvavija bitka u Drugom svetskom ratu i pokazala se kao prekretnica u sukobu.

Prema nekim procenama, borbe između Sovjetskog Saveza i nacističke Nemačke između avgusta 1942. i februara 1943. dovele su do dva miliona žrtava, sa više od milion mrtvih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading