RECEPT KOJI ĆE RAZBESNETI ITALIJANE: Zapečena pasta sa piletinom (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

08.11.2022

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo ga jedan recept koji zahteva samo 20 minuta za pripremu.

RECEPT KOJI ĆE RAZBESNETI ITALIJANE: Zapečena pasta sa piletinom (FOTO)

Foto: Shutterstock

Spremite ručak ili večeru brzo i lako, bez mnogo muke i prljanja sudova. Svi volimo testeninu i za to nije potrebno mnogo vremena, a ni veštine da bismo spremili jelo po ukusu ukućana. Sastojci su jeftini, a vi imate kompletno jelo u kom možete uživati. Ovaj recept razbesneće Italijane, jer uključuje špagete nisu skuvane već samo ubačene u vatrostalnu posudu. Za njih su pasta i pica svetinja. Prenosimo recept sa Instagrama, a autor istog je Marije Mazalin. Ona je pripremila pastu na najbrži mogući način, a rezultat je preukusan ručak ili večera.

Potrebno: 

600 mililitara vode

250 grama testenine

300 grama piletine

400 grama paradaz sosa

Jedan luk

Začini po želji

Priprema:

Testeninu stavite u pleh u kom ćete peći ručak. Dodajte piletinu, paradajz sos, iseckan luk začine i vodu. Peći 20 minuta na 200 stepeni, nakon toga izvadite i promešajte još jednom smesu. Obavezno jelo prekrijte folijom dok pečete. Ponovite opet pečenje 20 minuta na istoj temperaturi. Izvadite i dodajte rendani kačkavlj preko i vratite na 2 do 3 minuta u rernu bez folije. Ako želite da se na kraju i zasladite, podsećamo na odličan recept za najukusnije praline od bele čokolade, keksa, džema od jagoda i krema. Recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading