PALENTA NA TURSKI NAČIN PREMA RECEPTU SULTANIJE MAHIDEVRAN

Autor: N.J.

Lifestyle

07.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probajte palentu prema receptu sultanije Mahidevran.

PALENTA NA TURSKI NAČIN PREMA RECEPTU SULTANIJE MAHIDEVRAN

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Sulejman Veličanstveni

Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila nam je originalni recept, piše "Lepa & srećna". Palenta je jelo lako za pripremu, jeftino je i može se konzumirati na različite načine, a sultanija iz serije "Sulejman Veličanstveni" jede je na ovaj način.

Potrebno vam je:

4 kašike maslaca

4 kašike kukuruznog brašna

2 čaše vode (ili mleka, po želji)

300 g kačkavalja u listićima

Foto: youtube.com/MojaMalaKuhinja

Palenta za doručak ili večeru iz sir

Priprema:

Maslac polako rastopiti u tepsiji ili tiganju, a kad se zagreje u njega postepeno dodavati kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Pržiti brašno dok ne dobije boju, a onda postepeno dodavati vodu (mleko) uz mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.

Kad brašno nabubri i pretvori se u glatku masu, dodati listiće sira, promešati i još kratko kuvati na tihoj vatri.

Servirati toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.

Ljudi često mešaju kačamak i palentu, ali to nisu dva ista jela. Kačamak se pravi od belog, a palenta od žutog kukuruznog brašna. I kačamk je jelo koje smete jesti na dijeti, a razlozi su mnogobrojni. Ovo jelo bogato je minerali i vitaminima, mogu ga jesti i bebe i neće im smetati. Preporučuje se svima koji žele da smršaju, zato što čisti creva, ima malu kalorijsku vrednost, a visoku energetsku. Sa zdravstvene strane, oni koji boluju od dijabetesa ovo jelo bi trebalo da uvrste u svoj jelovnik. Pošto smo rekli da ovo jelo ne sadrži gluten, oni koji boluju od celijaklije i zapaljenskih bolesti creva mogu bezbedno konzumirati kačamak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading