BIO JE NAJMOĆNIJI VLADAR, A SADA JE KONAČNO OTKRIVENO: Evo kako je stvarno izgledao Sulejman Veličansteni (FOTO)

Autor: N. J.

Lifestyle

13.10.2022

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najmoćnijih vladara.

BIO JE NAJMOĆNIJI VLADAR, A SADA JE KONAČNO OTKRIVENO: Evo kako je stvarno izgledao Sulejman Veličansteni (FOTO)

Foto: Profimedia

Sulejman Veličanstveni bio je osmanski sultan. Njegov život, dela i ljubav zaživeli su kroz tursku seriju "Sulejman Veličanstveni".

Sulejman Veličanstveni koji je poznat i kao Kanuni (Zakonodavac) bio je višestruko talentovan. Određene veštine stekao je kao pesnik i vojni strateg. Tokom svoje vladavine ne samo da je uspeo da sačuva teritoriju, već i da je proširi na nove. Na vlast je došao kada je imao 26 godina, a njegova vladavina trajala je 46 godina.

Njega istoričari kažu da je bio najbolji vladar koje je Osmansko carstvo ikada imalo. On je napravio veliki pomak kada je reč o obrazovanju, porezu, društvu krivičnom pravu.

Republika

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Sulejman Veličanstveni

Sulejman i Hurem

Ljubav sa Hurem

Rođena je kao Aleksandra Anastazija Lisovska 1506. godine u današnjoj Ukrajini, a tadašnjoj Carskoj Rusiji. Njihova ljubavna priča u seriji sve je "oborila sa nogu". Ona je u njegov harem došla kao robinja, i imala je brojne teškoće u borbi sa njegovom majkom i prvom suprugom. Otac joj je bio pravoslavni sveštenik, a ona je smišljeno prešla u islam, kako bi bila jednaka u borbi za sultana. Po prirodi je bila borbana, lukava, sposobna žena koja nije želela da dozvoli da joj bilo koja devojka preotme sultana.

Kako je on stvarno izgledao?

Raniji opisi rekli su da je on bio visok, mršav i žilavog lica.

Zahvaljujući pomenutoj seriji svi su saznali detalje njegove vladavine. Halit Ergenč prema mišljenju kritičara, odlično je odigrao ulogu sultana u seriji. On je u braku sa lepom turskom glumicom Berguzar Korel sa kojom je nedavno nakon dva sina, dobio i ćerku. Da podsetimo, ovaj turski par upoznao se na snimanju serije "1001 noć" nakon koje su i postali partneri.

Foto: Izvor: Instagram/ berguzarkorel

Halit Ergenč i Berguzar Korel

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading