OVO I SAMI MOŽETE DA PROVERITE: Evo koliki OBIM STRUKA izaziva visok pritisak!

Autor: Magazin Novosti, Republika

Lifestyle

27.01.2021

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična stvar!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Istraživanje stručnjaka sa univerziteta u Teksasu otkrilo je da veliki obim stomaka u odnosu na obim kukova predstavlja rani znak bolesti srca.

To potvrđuju ranija istraživanja, koja su pokazala da je veličina stomaka, pre nego sveukupna telesna težina, ključni pokazatelj rizika od bolesti srca. Studija u kojoj su učestvovale 2.744 osobe pokazala je da obim stomaka od 81 santimetar i više za žene i 94 i više za muškarce predstavlja "znatno" povećan rizik od obolevanja.

 

 

 

Naučnici su proučavali odnos između oblika tela i postojanja ateroskleroze kod učesnika u studiji. Oni su otkrili da dodavanje nekoliko santimetara sala oko struka povećava rizik od oštećivanja arterija, čak i kada je telesna težina osobe u okviru normale.

Osobe sa najvećim odnosom između obima stomaka i obima kukova duplo su češće imale znakove ateroskleroze na arterijama u srcu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading