PROBLEMI SA CISTAMA, VARENJEM, GOJAZNOŠĆU: Ovaj čaj je ČUDO, rešava sve navedeno, ali je i NAJVEĆI prijatelj ŽENA, evo zbog čega

Autor: N.J.

Lifestyle

14.03.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znate za ovaj čaj. Pogledajte pripremu i uživajte u napitku koji ima samo blagodeti za organizam.

PROBLEMI SA CISTAMA, VARENJEM, GOJAZNOŠĆU: Ovaj čaj je ČUDO, rešava sve navedeno, ali je i NAJVEĆI prijatelj ŽENA, evo zbog čega

Foto: pixabay.com

Virak je mlada i lekovita biljka. Neki je poznaju i kao vrkutu, a drugi naziv je verovatno dobila zbog svog izgleda. Od davnina virak je poznat po svojim lekovitim dejstvima. Koristi se i u narodnoj medicini, a znamo da sve više ljudi voli da se "okrene" prirodnom rešavanju zdravstvenih problema. Najviše, virak je poznat kao čaj koji leči ženska stanja.

Šta sadrži virak?

Flavonoide, organske kiseline, tanine, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i pravo bogatstvo vitamina C. Zbog toga ima gorak ukus, ali i moćno antiupalno i antibakterijsko dejstvo. 

Foto: pexels.com

Žena pije napitak

Virak ženama pomaže kod sledećih problema:

Obilno menstrualno i neredovno krvarenje

Vaginalni sekret

Menstrualni grčevi i bolovi

Ciste, polipi, miomi materice

Upala jajnika

Neplodnost

Olakšava porođaj

Deluje protivupalno

Uticaj na digestivni trakt:

Olakšava varenje, ublažava bolove u stomaku, može da pomogne i u podsticanju apetita. Takođe, ako je reč o blažoj dijareji pomoći će i tu.

Ispiranje usta

Pogotovo nakon stomatoloških intervencija virak je popularan za ispiranje usta. Može da skrati period oporavka i ubrza zarastanje rana.

Foto: pixabay.com

Virak

Priprema:

Jedna kašičica čaja prelije se šoljom ključale vode i stoji pet do 10 minuta. Pije se tokom dana u gutljajima. Preporučena doza je dve do tri šolje čaja. Postoji i virak u prahu koji se može koristiti i kao začin i odličan je za skidanje masnih naslaga.

Ukoliko imate problema sa žuči, jetrom ili ozbiljnijih problema sa želucem pripazite na količinu ovog napitka. Prevelike doze umeju da naprave više štete nego koristi, to pravilo važi za svaki lek, pa i za prirodni, objašnjava "Tea medica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading