OPORAVLJANJE JETRE I BUBREGA BRŽE JE UZ POMOĆ OVA ČETIRI ČAJA: Lako dostupni i jefini, a jedan svi već imate kod kuće!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.02.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste znali da i čajevi mogu očistiti jetru?

OPORAVLJANJE JETRE I BUBREGA BRŽE JE UZ POMOĆ OVA ČETIRI ČAJA: Lako dostupni i jefini, a jedan svi već imate kod kuće!

Foto: pixabay.com

Mnogi ljudi širom sveta žive sa zdravstvenim problemima koji utiču na zdravlje jetre kao što su dijabetes, srčani problemi, bolesti bubrega i ciroze.  Ako unosite mnogo alkohola, imate visok nivo šećera u krvi, visok krvni pritisak ili povišen nivo holesterola, veoma je važno preduzeti jedan od prvih koraka - poboljšati funkcije jetre.

Za to postoji mnogo načina kako ishranom, tako i prepisanim lekovima, promenjenim načinom života, hirurškom intervencijom...

Čajevi su prirodna terapija za poboljšanje zdravlja jetre. Preporuka je da ove čajeve ne pijete kada su vreli, nego da pustite da se malo ohlade.

Ovo su najbolji čajevi za jetru

Čaj od kamilice

Ovo je jedan od najboljih čajeva za čišćenje jetre i jedan od naših omiljenih. Smiruje telo i pomaže nam da zaspimo. Stoga je to savršena noćna topla šoljica zdravog napitka bez kofeina. Protivupalna svojstva biljke dodatno omogućuju telu da se učinkovito nosi s glatkim funkcionisanjem procesa detoksikacije. 

Foto: Shutterstock

Pripremljen napitak od kurkume i cimeta

Čaj od metvice

To je korisna biljka koja pomaže kod probavnih procesa zbog velike količine eteričnog ulja poput mentola. Jetra je važan organ u telu koji pomaže u probavi i detoksikaciji tela. Dakle, ono što se događa je da metvica pobeđuje stagnaciju hrane koja je čest simptom prejedanja i dovodi do poremećaja sna. I, kao što smo vam rekli, san je važan za pravilno funkcionisanje svakog organa. Bez preteranog opterećivanja tela, možete napraviti zdrave promene jednostavnom integracijom najboljeg čaja za detoksikaciju jetre. 

Čaj od đumbira i limuna

Kombinacija đumbira i limuna je savršen recept za mršavljenje. A, to nije sve! Zbog vitamina C i antioksidansa koji su prisutni u ovom biljnom čaju, on dobro deluje na uklanjanje toksina i poboljšanje metabolizma. Takođe, pomaže u smanjenju oticanja abdomena. Da biste napravili savršenu šoljicu čaja, prokuvajte 200 mililitra vode na 80 do 90 stepeni, i kuvajte dva do tri minuta. Pijte toplo s medom.

Foto: shutterstock

Žena pije čaj

Čaj od kurkume

Kurkuma je uvek bila i ostaće odlična biljka kada se radi o bilo kojoj vrsti detoksikacije ili obnavljanju jetre. Glavni aktivni sastojak je kurkumin, pomaže enzimima koji ispiraju toksine i sadrži antioksidanse koji popravljaju funkcionisanje jetre, piše "Vahdam".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading