OVAJ ČAJ ČUDO JE ZA ŽELUDAC! Smiruje upalu, bolove i nadutost

Autor: N.J.

Lifestyle

31.01.2023

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prirodni napitak od brusnica čudo je za želudac.

OVAJ ČAJ ČUDO JE ZA ŽELUDAC! Smiruje upalu, bolove i nadutost

Foto: YouTube/ JECA SVAŠTARICA

Sve češće okrećemo se nekim narodnim načinima lečenja određenih zdravstvenih problema. Bol u želucu može biti i posledica prekomerenog unosa hrane ili nekog drugog zdravstvenog problema. Simptomi bola u želucu veoma su naporni, i izazivaju osećaj neprijatnosti.

Jedan zdrav recept podelio je Jutjub kanal "Jecina svaštarica". Pokazao se odlično kod upaljene sluznice i uporne helikobakterije koja je glavni uzročnik čira. Sprečava bol u želucu, jaku želudačnu kiselinu i nadutost, a ublažiće i simptome gastritisa već nakon nekoliko dana. 

Potrebno vam je za pripremu čaja:

Dve supene kašike suvih brusnica

Jedna supena kašika kvalitetnog meda

250 mililitara vode

Foto: pixabay.com

Čaj od brusnice sa kriškom limuna

Od tih sastojaka pravi se domaći čaj za koji navode da je moćan prirodni lek za bakterije u želucu. Najjače deluje kod uporne helikobakterije koja se često vraća, to je inače bakterija koja se uglavnom naseljava u želucu. Inače, čaj je dobar za rad creva i podstiče varenje. U jednu šerpicu sipajte dve kašike brusnice i prelijte sa 250 mililitara hlade vode. Stavite na ringlu i čekajte da voda provri. Kada krene da vri kuvajte brusnice tri do pet minuta.

Povremeno promešajte. Kada je prošlo oko 5 minuta, skinite sa ringle, poklopite i ostavite da stoji još pet minuta. Nakon toga procedite čaj. Ostavite da se čaj ohladi oko 15 minuta. Posle dodajte punu kašiku meda ili dve manje kašičice i promešajte i pijte dok je još toplo jer je tada najdelotvorniji. Pije se sedam dana uzostapno, ujutru i uveče. Kada popijete čaj pojedite i brusnice, preporučuje vam "Jecina svaštarica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading