TRILER U MELBURNU: Sabalenka posle DRAME stigla do titule na Australijan openu!

Autor:

Sport

28.01.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruskinja je uspela da osvoji svoju prvu grend slem titulu u karijeri.

TRILER U MELBURNU: Sabalenka posle DRAME stigla do titule na Australijan openu!

Foto: Twitter/PrintScreen/AusOpen

Arina Sabalenka je novi šampion Australijan opena u ženskoj konkurenciji, pošto je u velikom finalu porazila Kazahstanku Elenu Ribakinu sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

Na ovaj način je beloruska teniserka stigla do druge titule u ovoj sezoni, pošto je slavila i na pripremnom turniru u Ouklandu. Do finala nije izgubila nijedan set, ali se to promenilo kada je Ribakina uspela da prvi deo igre reši u svoju korist, rezultatom 6:4.

Ipak, Sabalenka se nije predavala, a jedan brejk joj je bio dovoljan da osvoji drugi set i odvede ovaj meč u ključni deo igre.

U njemu smo videli veliku borbu, odlično su servirale obe teniserke, a na kraju je presudio brejk u sedmom gemu, kada je Ribakina popustila i omogućila teniserki iz Belorusije da napravi odlučujući brejk. 

Usledila su još dvagema na svoj servis, od čega je ovaj poslednji bio maratonski, pa je Sabalenka uspela da četvrtu meč loptu pretvori u pobedu i da stigne do svoje prve velike titule na grend slem turnirima.

Na ovaj način, Beloruskinja je na tronu zamenila Ešli Barti, koja je prošle godine osvojila trofej, ali se zatim neočekivano povukla u penziju.

Muško finale je na programu sutra, a u njemu će se od 9 časova i 30 minuta po našem vremenu sastati Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading