NEMAC POZVAO DVA SRBINA NA ORGIJE, PA GA BRUTALNO UBILI: Detalji brutalnog zločina, ovako su ubice otkrivene

Autor:

Svet

28.01.2023

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je ubijeni bio žrtva krađe.

NEMAC POZVAO DVA SRBINA NA ORGIJE, PA GA BRUTALNO UBILI: Detalji brutalnog zločina, ovako su ubice otkrivene

Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija uhapsila je dvojicu srpskih državljana starih 20 i 26 godina zbog sumnje da su 14. januara preko aplikacije za upoznavanje namamili muškarca (56), dogovarajući seksualni odnos s njim, a zatim ga u kupatilu njegove kuće ubili i opljačkali.

- Sumnja se da je muškarac star 56 godina preko aplikacije ugovorio seksualni odnos sa dvojicom mladića. Sumnja se da je otišao po njih u Remšajd i odvezao ih u svoju kuću u Hersdorfu, u kojoj su ga na spratu ubili. Još nisu razjašnjeni svi detalji zločina. Zna se da je nemački državljanin ubijen u kupatilu, i to tako što su mu nanete brojne povrede po glavi - preneli su nemački mediji, prenosi Kurir.

Oni navode da se sumnja da je ubijeni bio žrtva krađe i da osumnjičeni s njim nisu želeli seksualni odnos, već su činjenicu da je ubijeni zainteresovan za muškarce iskoristili kako bi ušli u kuću.

- Sumnja se da su pretresli njegovu kuću posle zločina u potrazi za novcem. Odneli su njegov mobilni, kao i novčanik s platnom karticom. Ono što se zasad zna jeste da su peške pobegli s mesta zločina, a zatim se, koristeći taksi i javni prevoz, vratili u Severnu Rajnu, u stan u kom su i uhapšeni - otkrili su istražitelji.

Ključni tragovi na osnovu kojih su uhapšeni desetak dana posle zločina, u utorak, bili su mobilni telefon žrtve i kartica kojom su pokušali s bankomata da podignu gotovinu, ali nisu uspeli.

- Na teret im je stavljeno ubistvo iz koristoljublja. Oni su privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Triru, koji im je odredio pritvor, ali nisu detaljno iznosili svoje odbrane - navode mediji.

Brada i maska

Prema rečima glavnog javnog tužioca u Triru Petera Fricena, proteklih dana su prikupljeni brojni dokazi.

- Izjave svedoka, finansijski i telekomunikacioni podaci su sistematski procenjivani i dvojici mladića se ušlo u trag - rekao je tužilac i otkrio da postoji svedok koji ih je u noći ubistva video ispred kuće. Opisao je da je jedan imao bradu, a da je drugi nosio masku za lice.

Nemački mediji navode i da su u akciju hapšenja bile uključene i specijalne jedinice. Ubijeni je, kako navode, živeo sam u kući, a njegova porodica zbunjena je onim što se dogodilo.

Nisu ranije hapšeni

Dvojica uhapšenih Srba, prema prvim informacijama, nemaju kriminalni dosije. Navodno, jedan od njih je prvi put u Nemačku ušao 2010, a drugi 2011. godine. Obojica su, kako prenose mediji, podnosili nekoliko zahteva za azil, nezavisno jedan od drugog, ali su odbijani.

- Obojica su u međuvremenu ponovo napustili Nemačku i ponovo ušli nezavisno jedan od drugog. Još uvek nema informacija o tome kako su zarađivali i čime su se bavili u Nemačkoj - navode mediji.

Pronađena prepiska

Istražitelji su tokom potrage za osumnjičenima pronašli prepisku žrtve i jednog od osumnjičenih.

- U kompjuteru su pronađene prepiske koje jasno ukazuju da su se dogovarali o seksualnom odnosu i da je on otišao po njih da ih doveze - otkrili su istražitelji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading