POZNATI POLUFINALNI PAROVI U ŽENSKOJ KONKURENCIJI: Nastavlja se bajka sjajne Poljakinje (VIDEO)

Autor:

Sport

25.01.2023

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći uspeh u karijeri za 45. igračicu sveta.

POZNATI POLUFINALNI PAROVI U ŽENSKOJ KONKURENCIJI: Nastavlja se bajka sjajne Poljakinje (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dobili smo polufinalne parove u ženskoj konkurenciji na Australijan openu.

Biće to dueli teniserki iz Istočne Evrope - Magda Linet će igrati protiv Arine Sabaljenke, dok će Elena Ribakina snage odmeriti sa Viktorijom Azarenkom.

Tri od četiri igračice su Grend slem šampionke, jedino je Poljakinja Linet, trenutno 45. na listi, ostvarila najbolji plasman u karijeri na najvećim turnirima.

 

 

Poljska teniserka Magda Linet plasirala se u polufinale, pošto je savladala Karolinu Pliškovu iz Češke sa 6:3, 7:5. Ona je tako postala treća Poljakinja u polufinalu AO, posle Agnješke Radvanjske i Ige Švjontek, i već je obezbedila skok na 22. mesto na WTA listi.

Potom su na teren izašle Sabaljenka i Dona Vekić, a Beloruskinja je slavila sa 6:3, 6:2. Prvi set bio je znatno neizvesniji nego što rezultat pokazuje, Dona je iskoristila samo jednu od deset brejk lopti, i pri tom je odservirala devet duplih grešaka u tom delu igre.

Sabaljenka je u drugom setu bila puna samopuzdanja i rutinski privela meč kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading