JEDE SE DVA PUTA NEDELJNO I OPORAVLJA JETRU: Preporuka lekara - Evo šta obnavlja svaku ćeliju u telu

Autor: N.J.

Lifestyle

21.02.2023

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari savetuju da dva puta nedeljno jedete ovo.

JEDE SE DVA PUTA NEDELJNO I OPORAVLJA JETRU: Preporuka lekara - Evo šta obnavlja svaku ćeliju u telu

Foto: Unsplash/ Towfiqu barbhuiya

Ako ste generalno lošeg zdravlja, osećate hroničan umor, imate gorak i metalni ukus u ustima, ili imate žuti sloj na jeziku znaćete da nešto nije kako treba sa jetrom. Lekari su istakli da možete pomoći jetri ako promenite doručak i konzumirate ovo. Takođe, ako pušite ili često konzumirate alkohol, jedete masnu i jaku hranu verovatno će se u nekom momentu javiti problem sa jetrom, sa kojim sve češće kuburi veliki broj ljudi. Jetra se može oporaviti ako svako jutro jedete kašu.

Recept za kašu:

Ovseno brašno – 1 čaša. Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i isečena na kockice) - 20 do 40 grama. Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

Suvo grožđe – pola šake (dobro opranih i razdvojenih). Optimizuje funkciju jetre, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi – po želji. Normalizuju jetru.

Foto: YouTube/ GULSUMUN SARAYI TV

Bademi u činiji

Priprema: Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji.


Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika, prenosi “Receptor”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading