OVAKO SE SPREMA ČAJ OD LOVORA ZA KAŠALJ KOJI NE PRESTAJE: Dodate mu jedan ZAČIN, i simptomi odmah prestaju!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.02.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lovorov list ima malo kalorija, poboljšava imunološki sistem, a čaj može da ublaži simptome prehlade.

OVAKO SE SPREMA ČAJ OD LOVORA ZA KAŠALJ KOJI NE PRESTAJE: Dodate mu jedan ZAČIN, i simptomi odmah prestaju!

Foto: YouTube/ Moja kuhinja Tanja

Lovorov list je začin koji daje fantastičan ukus mnogim jelima. Pored toga ima i brojne benefite za kožu i zdravlje generalno. Često ćete pročitati da snižava nivo lošeg holesterola i povećava nivo dobrog holesterola. S obzirom na to da je ovde akcenat na prehladi, i čaju koji to može da reši, opravdano govorimo o lovoru. Lovorov list može se koristiti za lečenje respiratornih problema.

Da li znate šta sadrži lovorov list?

Ima oko 2 odsto esencijalnih ulja, pored tog ima polifenole i tanine to su snažni antioksidansi. Takođe, ima vitamin A i C, kao i brojne minerale poput natrijuma, kalijuma, gvožđa i magnezijuma...

Foto: pixabay.com

Lovorov list u tegli

Čaj protiv kašlja i za jačanje imuniteta od lovorovog lista:

Tri lovorova lista

2, 5 dcl vode

Svež đumbir (po želji)

Pola limuna

Kašika meda

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Žena pije čaj

Priprema:

Izvadite lovorov list pa rukama ga sitnite na komadiće, može svež ali i suv. Prebacite u neku šerpicu tako iscepkan list. Prelijete ga vodom, i možete dodati i đumbir jer je odličan za grlo. Ako nemate svež, verujem da može i kao začin, ali mislim da ne trebalo kuvati sa lovorovim listom. Zato se potrudite da kupite svež kako bi čaj bio učinkovitiji.

Sve u svemu, iseckajte komadić đumbira i dodajte u šerpicu. Kada voda provri smanjite na minimum pa ostavite da se kuva još oko 4 minuta, procedite čaj. Dodajte kašiku meda pa sve lepo promešajte, pa nacedite pola limuna. Možete piti tri puta dnevno i odličan je i za nesanicu, objašnjava kanal "Uradi sama - ideje za kreativce".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading